Noutăți

#Demersdetransparență – 20 mai 2020

1. Liga Profesionistă de Fotbal a centralizat, astăzi, răspunsurile cluburilor din Casa Liga I la adresa FRF din data de 15 mai 2020, prin care se solicitase un punct de vedere cu privire la următoarele aspecte:

a. finalizarea actualului sezon competițional în eventualitatea în care vor exista cazuri de jucători depistați pozitiv cu virusul SARS CoV 2, în faza de reluare a antrenamentelor sau după reînceperea competiției.

b. necesitatea aplicării unor sancțiuni disciplinare pentru nerespectarea protocolului medical.

2. LPF a transmis către FRF o adresă prin care prezintă punctul de vedere al cluburilor. Vezi mai jos! 

3. LPF și EAD au discutat prin intermediul unei video-conferințe în vederea normalizării relațiilor dintre cele două organizații.

LPF a reiterat, astfel, principiul disputării tuturor celor 72 de meciuri pe terenul de joc, precum și necesitatea respectării meritului sportiv în vederea protejării integrității și imaginii Casa Liga I, precum și a conservării și creșterii încrederii fanilor în această competiție. Toate aceste aspecte au fost comunicate și în scris către EAD, prin transmiterea unei notificări care acoperă toate problemele invocate de partenerul media în ultima perioadă. 

4. Totodată, Liga Profesionistă de Fotbal l-a desemnat pe Eduard Alexandru - Director al Departamentului Competiții LPF drept responsabil pentru coordonarea și supravegherea implementării dispozițiilor Ordinului 571 din data de 15 mai 2020 și ale Protocolului de reluare a antrenamentelor întocmit de FRF. De asemenea, Eduard Alexandru va verifica modalitatea de implementare a respectivelor dispoziții.