Bineînțeles că titlul editorialului meu de astăzi, din paginile “Buletinului Informativ” al LPF, se referă, în primul rând, la perioada parcursă de cele 16 cluburi ale Superligii în actuala ediție de campionat. Dar mă gândesc, totodată, și la o anumită performanță care trebuie să vină din experiența aceasta, adăugată la rândul ei, unor acumulări mai vechi. Și care, pentru cei cu merite, chiar va veni!

Sunt etape și etape, trepte și pași către atingerea unor obiective stabilite de ceva timp.
Au trecut, așadar, zece etape și lupta la cei doi poli ai clasamentului mi se pare că este tot mai spectaculoasă, iar eforturile jucătorilor sunt și ele pe măsura acesteia.

Zece etape în care s-a desprins un lider, este vorba de Universitatea Cluj, dar acest lider, pe deplin meritat, nu e foarte departe de urmăritorii săi. Pe locurile de play-off sunt acum, în spatele formației antrenate de Ioan Ovidiu Sabău, în această ordine, Oțelul Galați, Dinamo București, Universitatea Craiova, CFR Cluj și Petrolul Ploiești.

O treime din sezonul regular s-a încheiat cu o astfel de fotografie în mișcare, în partea superioară a ierarhiei, cu mențiunea, obligatorie că sunt încă două meciuri restante, dar care nu modifică, indiferent de rezultatul lor, deocamdată, grupul de moment al celor șase formații menționate mai sus. Este vorba de jocurile Oțelul Galați-CFR Cluj și FC Botoșani- FCSB. Referindu-ne strict la play-off, doar locurile gălățenilor și ale echipei antrenate de Dan Petrescu se pot modifica, dacă ardelenii nu pierd sau chiar câștigă la Dunăre… iar dacă gazdele vor învinge, se vor apropia la doar două puncte de universitarii clujeni. Vom vedea ce va fi.

Trebuie să menționăm, în această perioadă de prim bilanț, sau analiză, cum credeți că e mai potrivit termenul, și debutul, petrecut joi, 26 septembrie, al campioanei en-titre a României, FCSB, în UEFA Europa League, în compania letonilor de la FC RFS. Acolo mai sunt șapte etape de disputat în total, (inițial opt, până la faza eliminatorie!) cu tot atâția adversari, cu încă trei jocuri care vor fi pe teren propriu, iar celelalte patru în deplasare, pe un singur tablou de meciuri și cu un unic clasament. Interesant, nu-i așa?

Sigur, aici nu e vorba de vreun bilanț, nici măcar parțial, lucrurile și meciurile sunt abia la început, dar și în această competiție e vorba despre anumite etape și trepte de creștere, pe care le dorim și le așteptăm pentru reprezenta Superligii României! Deocamdată, ținem pumnii strânși campioanei și îi urăm mult succes pe mai departe, în Europa!