Nu cred că pot fi acuzat că vorbesc sau scriu după ce lucrurile s-au petrecut. Sunt ani deja de când atrag atenÈ›ia că Împăratul e gol È™i nici nu-mi fac o mândrie din faptul că sunt între puÈ›inii care nu i-au admirat hainele. Nu doar că aceste haine nu existau, dar închipuita lor prezență a făcut ca fotbalul românesc să ajungă în situaÈ›ia pe care am văzut-o, recent, la BucureÈ™ti È™i la Erevan. De aceea cred nu doar că am dreptul la o opinie, ci È™i la încredere din partea dumneavoastră. România pare că a ratat încă o calificare, mai grav, înainte ca ea să înceapă cu adevărat.
   Prea multe experimente. Prea multe experimente! Au fost ciuruiÈ›i, sper că vă aduceÈ›i aminte, IonuÈ› Lupescu, Mircea Lucescu, Cristi Chivu È™i, drept consecință, România a fost fost ciuruită la rândul ei de către Armenia spaniolului Joaquin Caparros. Nu sunt fericit scriind aceste fraze, din contră mă simt rănit, la fel cum e fiecare dintre noi, cei care iubim echipa naÈ›ională. O campanie se sfârÈ™eÈ™te practic înainte de a începe, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să privim înainte.       

   Doar că paÈ™ii pe care îi vom face, trebuie să fie, evident, alÈ›ii È™i, mai ales, nu cu aceeaÈ™i oameni, precum cei care ne-au adus în situaÈ›ia în care plângem azi.
AdministraÈ›ia actuală de la Casa Fotbalului a eÈ™uat încă o dată. Am ratat prezenÈ›a la Mondialul din 2018, am ratat prezenÈ›a la Europeanul care va începe la vară, e ca È™i ratată calificarea la Cupa Mondială din Qatar, de anul viitor. De aceea cred că se impune să discutăm cu cărÈ›ile pe masă, să refuzăm să mai acceptăm discursuri pe cât de alambicate, pe atât de lipsite de substanță fotbalistică. Răzvan Burleanu are mai mult de È™apte ani de când îmbracă fotbalul doar în cuvinte È™i rezulatele se văd. 

  Știu, în aceste zile, suntem tentaÈ›i să arătăm cu degetul către Mirel Rădoi, să-i scoatem în evidență slăbiciunile È™i lipsa de inspiraÈ›ie. Și în acest caz e vorba tot de o perdea de fum. Nu tânărul selecÈ›ioner e principalul vinovat, ci sistemul care i-a forÈ›at tocmai această lipsă de experiență È™i l-a propulsat acolo unde se avântă doar vulturii. Hagi, Olăroiu, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu, Mircea Rednic sunt obiÈ™nuiÈ›i cu înâlÈ›imile, acolo unde aerul este mai rar È™i se respiră anevoios. Dar tocmai aceste calități i-au făcut campioni! Ai României, ai Asiei, ai Chinei, ai Greciei, dar campioni, în adevăratul sens al cuvântului, cu sute de meciuri pe bancă.
   Da, îndrăznesc să spun, Mirel Rădoi este prima victimă a unui sistem în care amatorismul primează. Oameni buni, avea doar 13 meciuri ca antrenor la o echipă de club când a intrat în echipa federală, nu trageÈ›i în el! O administraÈ›ie preocupată, mai degrabă, de zorzoane media, de aÈ™a-zis-ul fotbal pe uliÈ›e, care nu există în fond, decât de elaborarea unui program naÈ›ional unitar pentru echipele reprezentative. 
     Gică Hagi vorbeÈ™te de ani de zile despre toate astea. A probat că nu vorbeÈ™te în vânt construind un club de top în doar zece ani, cu continuitate È™i performanÈ›e la toate categoriile de vârstă. A propos, unde am fi fost după aceste zile fără golurile lui Mățan È™i Andrei Ciobanu de la EURO U-21, sau fără realizările lui Tănase, Ianis Hagi sau Cicâldău de la echipa mare? Dar dacă nu erau ciuruiÈ›i Lupescu, Mircea Lucescu È™i Cristi Chivu?
    Da, sfârÈ™itul unei campanii poate È™i trebuie să fie începutul alteia, care să ne închidă rănile din suflet.  Să ne arate că oameni avem, trebuie doar să învățăm cum să ne bucurăm de adevărata lor valoare. 
   Eu mă angajez în faÈ›a dumneavoastră să schimb această stare păguboasă de lucru, să readuc adevăraÈ›ii specialiÈ™ti în posturile care le-au fost, din păcate, refuzate. Atât despre echipa naÈ›ională, deocamdată. Pentru că altfel, problemele sunt È™i mai mari!