Superliga României s-a reluat, săptămâna trecută, în forță, cu meciuri spectaculoase, în care s-au marcat multe goluri, majoritatea foarte frumoase și, mai ales, principala competiție internă a adus câteva surprize importante, consemnate ca atare de către realitatea jocului. Un început interesant, să sperăm că va fi și o continuare pe măsură, în aceeași manieră arătată și demonstrată în aceste prime opt partide. Fotbalul românesc are resurse, a dovedit-o și acum. Să fie un an bun!
Fără dubii, meciul care a necesitat un mare semn de exclamare la aflarea rezultatului final a fost cel de la Botoșani, în care gazdele, aflate pe ultimul loc din clasamentul sezonului regular, au jucat excelent și, pe cale de consecință, au reușit să obțină victoria, 1-0, în fața fostei multiple campioane, CFR Cluj. Un fotbal de mare angajament!
Șapte goluri s-au înscris în Giulești, în adevăratul “thriller” al etapei, în care FCU Craiova 1948 a condus cu 1-0 și cu 3-1, dar Rapid a reușit să învingă “in extremis”, cu 4-3!
Șase au fost și la Sfântu Gheorghe, în victoria lui SEPSI OSK, în fața lui Poli Iași cu 6-0!
Cu 4-0 a câștigat FCSB meciul de pe Arena Națională, cu UTA Arad, iar campioana, Farul Constanța, a învins la Craiova, pe Universitatea, cu scorul de 2-1. Un meci bun a fost și la Cluj, unde “U” a depășit revelația sezonului, FC Hermannstadt, tot cu 2-1.
La Ploiești, Petrolul a învins pe Dinamo cu 1-0, iar FC Voluntari și Oțelul Galați au terminat la egalitate, 1-1, ceea ce, în cazul formației antrenate de legenda fotbalului românesc, Dorinel Munteanu, nu mai este, de mult, o surpriză. 27 de reușite în cele opt meciuri ale etapei care a (re) pornit caravana fotbalului din Superliga! Nu e deloc puțin! O medie de peste trei goluri pe meci este una care arată un joc ofensiv pronunțat în marea majoritate a partidelor, ceea ce reprezintă o caracteristică a unui fotbal modern. Sigur, nu e o condiție suficientă, dar, ca în matematică, este una absolut necesară. Nu?
Altfel, am reușit să vedem din nou la lucru mai mulți fotbaliști tineri, care au demonstrat o certă calitate, dovadă că vorba aceea celebră, cum că “la valeur n’attend pas le nombre des annees”, care-i aparține marelui scriitor clasic francez Corneille, e foarte adevărată. Da, “valoarea nu așteaptă numărul anilor”! Rămâne doar ca timpul să o confirme, totuși. Iar eu sunt convins că astfel se va întâmpla în cele mai multe cazuri.
Mergem mai departe, așadar, cu toate speranțele intacte! Să avem un an bun!