“Totul începe de la vis. De multe ori, meditez și mă gândesc ce aș vrea să se întâmple în anul viitor și atunci încep să visez cu ochii deschiși. Și de la vis, trec la realitate”, spune Diószegi László, președintele clubului Sepsi OSK Sf. Gheorghe.
Iar acum, un alt vis devine o realitate: noua arenă din Sfântu Gheorghe își va deschide porțile! Stadionul va fi inaugurat pe 8 octombrie cu un meci amical între Sepsi OSK  și Dunjaska Streda (Slovacia), iar cu această ocazie, se vor celebra și alte două momente importante în viața comunității noastre locale.  Se împlinesc 10 de ani de la înființarea clubului Sepsi OSK și 100 de ani de la înființarea primei echipe de fotbal din Sfântu Gheorghe, sub numele de Concordia.
Investiția "Complex sportiv pentru copii și juniori Sepsi OSK Sfântu Gheorghe" a fost demarată în toamna anului 2017 cu construirea unui teren cu gazon sintetic, de dimensiunea UEFA (105 x 68 m), iar în vara anului 2018 a fost începută amenajarea a încă două terenuri de antrenament, de această dată cu gazon natural, unul de 90 x 60 m, celălalt de 105 x 68 m. Aceste trei terenuri sunt construite pe 2,5 hectare, iar suprafețele cu gazon natural au fost echipate cu sisteme de irigare și drenaj, iar cel mai mare și cu instalație de încălzire electrică a suprafeței de joc.
Povestea a continuat în primăvara anului 2019, când s-a demarat construcția unei arene centrale, de categoria 4 UEFA, pe o suprafață de aproape opt hectare.
Potrivit datelor oferite de vicepreședintele clubului Sepsi OSK, Kertész Dávid, terenul de joc este dotat cu sistem de irigare și drenaj, instalația de încălzire a gazonului fiind realizată cu ajutorul a 54 km de țeavă în care circulă glichol. Gazonul este unul hibrid, având 47 de mii de km de fire sintetice de câte 2x2 cm, ranforsate în careuri, printre care s-a însămănțat gazonul natural. Tribunele au o capacitate de 8.250 de locuri, dintre care 428 de locuri sunt rezervate suporterilor oaspeți.
Vicepreședintele Kertész a mai menționat că investiția prevede peste 500 de locuri de parcare pentru suporteri, dar au fost amenajate și 100 de parcări VIP.
Potrivit sursei citate, clădirea administrativă cuprinde, printre altele, două vestiare pentru echipe, o zonă spa de recuperare, o sală de forță, două săli pentru încălzire, două săli de masaj, o cameră medicală - antidoping, câte o cameră pentru arbitri, respectiv arbitre, birourile administrative ale clubului, o cameră de control, precum și una pentru observatorul de joc. La nivelul do,i a fost amenajat un spațiu pentru presă cu cabine de comentatori, nenumărate desk-uri pentru ziariști, dar nu lipsesc nici sălile de conferință. Pentru a asigura cele mai bune condiții pentru televizarea meciurilor, arena a fost precablată, astfel încât carele de televiziune vor putea să se conecteze din parcare direct cu cele 24 de camere de filmat de pe teren, cu sala de conferință și zona de flash-interviuri. ”Instalatia de nocturnă este una modernă, 114 proiectoare Philips led de generația a treia vor lumina stadionul, conform standardelor cerute de UEFA”, a adăugat Kertész Dávid.
În interiorul stadionului a fost amenajată și o sală de expoziție, unde va fi înființat un mic muzeu al fotbalului din Sfântu Gheorghe, iar lângă arenă un spațiu de recreație (11 mii de metri pătrați zonă verde, 12 mii de metri pătrați de dale pietonale și un mic lac), unde se va putea petrece timp de recreere în familie sau alături de prieteni.

„Unul dintre principalele scopuri ale proiectului a fost crearea unui spațiu de întâlnire, fiindcă avem convingerea că fotbalul nu se rezumă doar la activitatea din teren ci, în primul și în primul rând, are în plin plan comunitatea dezvoltată în jurul echipei. Dorința noastră este ca de această investiție să fie mândri toți oamenii din zonă. Va fi un loc unde toată lumea va fi binevenită, respectată, unde poți veni la meci alături de familie, cu copiii, o fortăreață a comunității, a tuturor celor care iubesc această echipă și fotbalul, a tuturor celor care iubesc acest oraș”, a subliniat Diószegi László.

osk2

osk4