Fotbalul românesc trăiește, grație calificării echipei naționale la Turneul final al Campionatului European, în primul rând, o primăvară frumoasă, de o intensitate aparte.
La tensiunea și mizele, în sensul cel mai pozitiv cu putință, remarcate în această perioadă, contribuie din plin și Superliga României, ajunsă acum destul de aproape de sfârșitul sezonului, dar încă departe de concluzii, ceea ce e foarte bine, în tot ceea ce privește suspansul care există, atât în clasamentul play-off-ului, cât și în cel al play-out-ului. Sigur că da, FCSB a luat o importantă opțiune în ceea ce înseamnă un nou titlu de campioană, dar mai e mult până departe, știți cum se zice. Încă șapte etape, 21 de puncte, jucând meciuri extrem de disputate, cu echipe ca Rapid, Universitatea Craiova, CFR Cluj, Farul Constanța și SEPSI OSK Sfântu Gheorghe, care mai au multe de spus în această ediție de play-off. Așadar, totul e în continuă desfășurare…
Bineînțeles, și Cupa României, ajunsă acum la faza semifinalelor, în care s-au calificat, absolut meritat,  FC Voluntari, Oțelul Galați, Universitatea Cluj și echipa de Liga a doua, Corvinul Hunedoara, are darul, ca o competiție a surprizelor ce este, să ofere fanilor o cantitate însemnată de emoție, adrenalină și suspans. Trei echipe din play-out și nici măcar una din rândul favoritelor, vă rog să citiți play-off!, asta reprezintă realmente o provocare pentru cea mai populară întrecere internă. Și în acest caz, mai e (destul de) mult până departe, adică până vom afla noua laureată a Cupei României! Deocamdată, vom avea, în doar câteva zile, semifinalele, după programul Corvinul Hunedoara-FC Voluntari și Oțelul Galați-Universitatea Cluj.

Practic, lunile acestea, aprilie și mai, atât pe plan intern, cât și în întrecerile continentale, dețin răspunsuri pentru toată gama de semne de întrebare. Mai mari sau mai mici. Cine va fi campioana sezonului 2023-2034? Dar câștigătoarea Cupei României? Ce echipe vor merge în Cupele Europene? Dar care sunt echipele ce vor retrograda? Care vor fi la “baraj”?

O mulțime de incertitudini care fac însă foarte bine fotbalului românesc. Și, mă văd nevoit să mă repet, chiar echipei naționale, care va avea, în competițiile interne de care am amintit, o foarte bună  arie de selecție și, sper, de confirmare a valorii acestora.

Vom consemna (și) aici tot ceea ce se va întâmpla. Când vom afla răspunsul la toate aceste întrebări.