Peste puțină vreme, practic în doar câteva ore, cea mai importantă Sărbătoare a creștinilor ortodocși, Învierea Domnului, se va celebra, prilej pentru mine de a adresa tuturor credincioșilor cele mai bune urări de sănătate, belșug și liniște sufletească!

Campionatul național de fotbal, Superliga, așa cum ne-am obișnuit să-i spunem, continuă, la cele mai înalte cote de interes, ceea ce este mai mult decât evident, indiferent că vorbim despre meciurile disputate în play-off, ori despre cele din play-out.

Despre lupta pentru titlul de campioană, de cea pentru un loc în cupele europene sau dramatica dispută pentru evitarea locurilor care duc direct în Liga 2, sau în barajele de menținere/ promovare în Superligă. Despre toate aceste partide vom mai avea prilejul să scriem și să vorbim, pentru că, deocamdată, nimic nu este tranșat, ceea ce, din nou, este foarte benefic pentru fotbalul nostru. Această cotă înaltă de suspans, marcă înregistrată în ultimele sezoane, face un lucru nemaipomenit: ține fanii conectați la fenomen, aduce speranță și, nu în ultimul rând, creează competiția și concurența.

Altfel, e foarte bine să subliniem asta, fotbalul românesc continuă să producă acea emulație care trebuie, la rândul ei, să aducă performanța în întrecerile continentale.
Cale de mijloc nu cred că există. Sau, cum spuneau latinii, “Tertium non datur”! A treia soluție nu se oferă, în traducere liberă. Alb sau negru, a treia ipoteză nu există, nu se dă. Performanțele sunt incluse în felul în care se muncește. Cu cât mai bine și mai mult, cu atât vor deveni mai mari și vor genera alte performanțe, și nu doar în plan sportiv!

Dar, să nu ne grăbim cu concluziile unei teorii care trebuie, totuși, să treacă proba timpului. Fotbalul nu este, din fericire aș spune, nici matematică, nici vreo altă știință exactă. Previziunile de tot soiul sunt riscante și probabilitatea împlinirii lor rămâne, totuși, una însemnată. Așa că, mai realist vorbind, să-i lăsăm fotbalului toate surprizele!

Le va produce, fără îndoială, pentru că nu e știință exactă, se știe asta, ci o poveste cu final (aproape) întotdeauna greu de anticipat. E un joc, în definitiv. Și prin definiție.
Campionatul național merge mai departe, finalul de sezon este unul cu totul și cu totul imprevizibil, au mai rămas suficient de multe etape ca să devină riscant orice pronostic.
Încă o dată, vă urez să aveți un Paște fericit și liniștit, și să vă bucurați de fotbal!

Hristos a înviat!