În sfârșit, am ajuns în fața celui mai important meci al anului, cel al selecționatei noastre reprezentative cu echipa similară a Israelului, miza fiind clară, evidentă și foarte dură: calificarea la Turneul Final al Campionatului European de fotbal care se va desfășura anul viitor, în 2024, în Germania. De fapt, mult mai corect este să spun “cele mai importante meciuri”, nu doar acesta cu Israel fiind deosebit ca valoare a punctelor, ci și cel care se va juca trei zile mai târziu, tot pe Arena Națională din București, cu naționala Kosovo. Desigur, partidele din grupă nu se sfârșesc aici, odată cu această “dublă” de foc pentru tricolorii noștri, dar, practic, cu două victorii, perfect posibile, România ar deveni mai mult decât favorită la calificare, ar fi, îndrăznesc să spun, practic la Euro!

Nu și teoretic, mă văd obligat să repet, meciuri mai sunt de disputat în această toamnă, vom primi replica Andorei, dar și a Elveției, pe teren propriu, și ne vom deplasa pentru jocurile cu Belarus și Israel, dar “distanța” de patru puncte pe care am reuși să o punem între noi și selecționata Israelului, dacă o învingem sâmbătă, 9 septembrie, pe “Arenă”, e foarte, foarte probabil să devină decisivă. În raport cu punctajul celor din Israel, dar și al celor din Kosovo, dacă vom repeta aceeași “ispravă” și pe 12 septembrie. Pentru că Israel va primi pe teren propriu replica Elveției, ca și noi, desigur, doar că noi avem un punct scos deja cu cei din “Țara Cantoanelor”, 2-2 la Berna, în timp ce adversarii noștri direcți au pierdut în Elveția, și încă la scor de neprezentare, cu 0-3. Ceea ce spune multe despre șansele noastre de calificare, și mă opresc aici cu calculele grupei.

Situația în care echipa națională a României pare a fi, și chiar este, în astfel de circumstanțe, una extrem de favorabilă, de aici și emoțiile noastre, care se situează la cele mai înalte cote, generează acea stare de spirit pe care o credeam dispărută.

Sperăm, credem, încurajăm! Da, se poate!

Vorba latinilor: “Impossibilium nulla obligatio”, adică, în traducere liberă, “Nimeni nu este obligat să facă ceea ce nu-i cu putință”, un principiu din dreptul roman care se aplică, iată, atât de bine și în astfel de cazuri…Mai mult, în aceeași idee, francezii spun: “Impossible n’est pas un mot francais”, ușor de înțeles, nu-i așa, “imposibilul nu e un cuvânt francez”… și sunt foarte sigur că nu este nici unul românesc! Chiar de loc!

Așadar, hai, România! Succes total în meciurile cu Israel și Kosovo!