Enes Sali este cel mai tânăr fotbalist care a evoluat în acest sezon în Casa Pariurilor Liga 1! La doar 15 ani, 5 luni, 17 zile a intrat în locul lui Alexi Pitu, în minutul 81 al partidei Farul Constanța – Sepsi OSK Sf. Gheorghe, devenind al optulea cel mai tânăr debutat din toată istoria Ligii 1.
Puștiul născut la Toronto (Canada), din părinți turci dobrogeni, trecut pe la celebra Academie La Masia înainte să ajungă la școala de fotbal a lui Gheorghe Hagi, a reușit să-l depășească astfel pe Ianis Hagi, care a debutat în primul eșalon la 16 ani și o lună. A început fotbalul la cinci ani în Canada, la vârsta de opt ani a ajuns la Barcelona, unde s-a pregătit timp de două sezoane.
Convocat la loturile naționale de juniori, Enes Sali a impresionat pe toată lumea prin tehnica sa în regim de viteză.

”O să-l cunoaşteţi, eu îl ştiu bine, veţi auzi multe lucruri frumoase despre el. Îl las să vorbească în teren, e foarte talentat, rar găseşti ca el. Trebuie să fie serios. Am cuvântul părintelui său că va fi, trebuie să am grijă de el”, l-a caracterizat Hagi.

Vara aceasta ai fost în primul tău cantonament cu echipa mare. Ce ai simțit atunci și cum ai trăit acum debutul în prima ligă?

A fost o experiență foarte frumoasă, mi-a oferit șansa asta domnul Gheorghe Hagi și am profitat cum am putut mai bine de ea, ca să demonstrez că nu s-a înșelat în privința mea. Mă simt foarte bine la Farul, e un privilegiu să fiu antrenat de domnul Hagi, învăț foarte multe în fiecare zi. În privința debutului, nu am avut emoții. Sunt fericit că mi s-a acordat această încredere, mulțumesc tuturor celor care cred în mine. Sper să prind cât mai multe meciuri, să avem multe victorii, să-i facem pe suporteri fericiți.

Ești un jucător cu multe realizări frumoase la echipa de club și la națională. Care sunt modelele tale fotbalistice și care crezi că sunt principalele tale calități?

(Zâmbește) Messi și Mbappe. Fără să fiu lipsit de modestie, cred că atu-urile mele sunt viteza, driblingurile și schimbările de direcție. Trebuie însă să muncesc fără oprire.

A propos de Messi, cât ai fost la Academia Barcelonei ai avut posibilitatea să-l cunoști personal?

Da, m-am întâlnit cu Messi, cu Neymar, cu Iniesta, jucători cu nume mari ...  Am învățat multe lucruri acolo, ei m-au învățat să driblez așa de bine. Mi-au mai spus să am mai multă încredere în mine.

Ce hobby-uri ai, cum îți petreci timpul liber?

Ies la plimbare cu familia mea, petrecem mult timp împreună. Îmi place să joc biliard și, de asemenea, mă mai joc uneori pe playstation.

Ce gânduri de viitor ai?

Îmi doresc să fiu sănătos, să pot munci mai mult. Am de la cine să învăț aici, cum să mă perfecționez, și mai vreau ca acest debut să nu rămână singurul meci în Liga 1 în acest sezon. Îmi doresc să-mi ajut cât mai mult clubul, pentru că avem niște suporteri fantastici și vrem să-i vedem tot timpul fericiți. Îmi mai doresc să fiu convocat la națională și, pentru viitorul puțin mai îndepărtat, să evoluez în Champions League.

farul2