Răzvan Nicolae Pleșca s-a născut pe 25 noiembrie 1982, la Arad, dar viața și cariera îi vor fi legate definitiv de Mediaș. A debutat în prima ligă  pentru FC Național, avându-l ca antrenor pe Water Zenga, idolul său dintotdeauna. Se întâmpla în 31 august 2003, într-o partidă pierdută de ”bancari” cu Dinamo.

Au urmat un transfer la Politehnica Iași și patru sezoane jucate în tricoul echipei alb-albastre. În anul 2010 a semnat cu Gaz Metan și, exceptând sezonul 2015-2016, când echipa a retrogradat și a fost împrumutat la FC Botoșani, a apărat poarta echipei din Mediaș până la retragere. Are 304 meciuri jucate în CASA Liga 1, iar cea mai bună poziție în clasament a ocupat-o chiar cu echipa pe care a iubit-o cel mai mult. Tot cu Gaz Metan a fost aproape de grupele UEFA Europa League, în vara anului 2011, pierzând dramatic calificarea în fața Austriei Viena.
Răzvan Pleșca s-a retras la finalul acestui sezon și, probabil, vă rămâne în continuare aproape de fotbal. Liga Profesionistă de Fotbal îl felicită pentru cariera și conduita lui sportivă și îi urează succes în viață!

După ultima etapă și victoria împotriva Politehnicii Iași:
”Era greu să ne încurce Politehnica Iași pentru că era o echipă deja retrogradată, are probleme financiare și mulți jucători de bază nici nu au mai făcut deplasarea. A fost unul dintre cele mai ușoare meciuri din cariera mea pentru că aveam deja 3-0 în minutul 15”

Despre sezonul 2020-2021:
”A fost un sezon ca toate celelalte sezoane din cariera mea. În mare parte, de cele mau multe ori m-am luptat pentru evitarea retrogradării. Mă bucur că am reușit să-mi ajut echipa să-și îndeplinească obiectivul și sper ca, pe viitor, Gaz Metan să-și propună obiective mai îndrăznețe”

Despre momentul retragerii:
”Evident că am un regret că mă retrag din fotbal, mi-aș dori să fiu mai tânăr, dar cred că lucrul acesta și-l dorește toată lumea, nu-i așa? Ăsta este mersul vieții, peste toți trec anii, iar eu mă bucur că m-am retras într-un moment în care nu mă înjură lumea”

Despre planurile făcute pentru viitorul apropiat:
”Deocamdată mă gândesc doar la vacanță! Anul trecut a fost problema cu pandemia generată de COVID – 19, campionatul a început foarte repede, nu am am timp nici să respirăm. În iarnă am stat iarăși puțin cu familia, așa că acum mă odihnesc două săptămâni, poate o lună și apoi voi vedea pe ce drum o apuc. Voi vedea dacă pot rămâne în cadrul clubului, am câteva gânduri legate de viitorul meu profesional”

Despre o posibilă carieră în televiziune:
(Zâmbește) ”Am trac în fața camerelor tv, dar poate mă ajutați voi, ziariștii, să depășesc acest inconvenient”

plesca 2