Actualul sezon, care a debutat în luna iulie, dens și foarte complex, atractiv, interesant și aducând cu sine o cantitate considerabilă de uzură și chiar de oboseală, a intrat într-o vacanță de aproape trei săptămâni. Meciul dintre FC Botoșani și FC Hermannstadt, de luni, 14 noiembrie, a încheiat etapa a 18-a din Superligă, urmând ca abia pe 2 decembrie, vineri, să înceapă meciurile etapei cu numărul 19. Între timp, se vor fi disputat și câteva partide restante, dar, dincolo de orice considerații, e clar că mini-vacanța e mai mult decât binevenită pentru toți, în primul rând pentru jucători și antrenorii lor. Programul astfel schimbat este determinat de disputarea Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, care va începe duminică, 20 noiembrie.

Apoi, din nou, cu toate forțele, la muncă. Cu toate pânzele sus, cum s-ar spune!

“Le temps est un grand maitre”, spune marele Corneille, în tragedia “Sertorius”.

Devenit, cu anii, un adevărat proverb, versul este deseori citat ca un elogiu adus experienței de viață. “Timpul e mare meșter”, în traducere liberă, poate fi un motto pentru un an fotbalistic încărcat, dar cu atât mai mult disputat și, pe cale de consecință, aflat mereu sub semnul imprevizibilului rezultatelor finale, mai ales că, după sezonul regulat,  urmează play-off-ul și, respectiv, play-out-ul competiției Superliga. Atunci, după cum bine se cunoaște, punctele se vor înjumătăți, iar “distanțele” dintre echipe  vor fi mai mici. De aici, miza, suspansul, chiar și un plus de adrenalină. Cu siguranță.

Așadar, ca în orice mare competiție, timpul poate și trebuie să fie o probă. Una a rezistenței, a constanței în joc și a spectacolului care trebuie să vină meci după meci.
Suntem în acest moment într-un punct extrem de interesant al întrecerii și care e, în același timp, unul care permite un bilanț, fie el și unul parțial. Ba, cred că e chiar necesar!
În fine, spectacolul fotbalului din Qatar, de la Cupa Mondială, va fi un foarte bun prilej pentru a ne completa amintirile, de a ne reîntâlni cu marile nume ale acestui sport magnific și, de ce nu, o ocazie de a face anumite comparații, probabil inerente…

Altfel, revenind la întrecerea noastră internă, minivacanța se va încheia, îmi doresc, cu bine pentru toată lumea implicată și apoi fotbalul nostru va putea spune precum, în alte vremuri, “punct și de la capăt”. Vor reîncepe speranțele, ambițiile, disputele, duelurile…
Ceea ce este foarte bine, nu-i așa?