Mai avem doar patru etape și se termină turul sezonului regulat în Supeliga României. Constat, nu fără o anume stare de bine, că discuțiile cele mai aprinse din spațiul public, din social-media, desigur, și, nu în ultimul rând, din presa sportivă, și nu numai, sunt legate de numele celor șase echipe care se vor bate la titlu, fiind, evident, vorba, despre formațiile care se vor clasa pe poziții de play-off.
Îmi permit să aduc în atenția dumneavoastră acest subiect pentru că, niciodată, de la introducerea acestui sistem competițional, nu a fost o dispută atât de strânsă pentru acest obiectiv. Uitându-mă pe clasament, lucru pe care îl fac cu regularitate, nu am nicio îndoială în acest sens, și fanii fotbalului nostru, zi de zi, cred, constat că numărul aspiranților este mai mare ca oricând.
Lupta e strânsă, dinamică, poate chiar tensionată, ierarhiile se tot schimbă, aproape cu trecerea fiecărei etape, dovada unui campionat disputat cu pasiune și echilibru.
Suporterii, care s-au întors în număr foarte mare pe stadioane, aduc o valoare în plus acestei lupte pentru play-off și o fac mai frumoasă. Practic, grupul candidatelor, care nu sunt încă pe un loc de play-off, e un grup care joacă la rândul său bine, sporind emoțiile din meciuri, iar pe măsură ce etapele trec devine tot mai riscant să ne încumetăm să oferim un răspuns cu privire la deznodământ.
Este aici meritul tuturor cluburilor implicate în Superligă, acest fapt de a oferi echilibrul de care fotbalul românesc avea și are atât de multă nevoie.
Jucătorii nu pot fi nici ei excluși din această ecuație, jocul lor rămânând principala atracție pentru spectatorul care iubește fotbalul și vine la stadion. Ori privește partidele la televizor, din fotoliul de acasă. Și, totuși, pentru titlul din 2023 se vor lupta doar șase echipe, în final… Trăim astfel o toamnă destul de aglomerată în ceea ce privește calendarul competițional, cu două echipe implicate în meciurile din grupele UEFA Conference League, dar și cu o restrângere a datelor disponibile cauzată de disputarea Turneului Final al Campionatului Mondial din Qatar, programat să înceapă pe 20 noiembrie. Fotbalul românesc traversează această perioadă cu gândul la un progres ale cărui semne deja se văd, în opinia mea, și sunt apreciate și de alții. Dovada cea mai bună? Exact ceea ce am scris mai sus, revenirea suporterilor în tribune și peluze!