Suntem în fața ultimei etape din sezonul regulat, una dintre rundele extrem de disputate, ca, de altfel, întregul sezon al SuperLigii. O etapă cu un suspans dus la extrem, așa cum stă bine fotbalului, dintotdeauna. Iar asta pentru că, în continuare, persistă destule semne de întrebare privind ierarhia care va genera bătăliile finale. Va urma înjumătățirea punctelor pentru toate combatantele, iar acest fapt va strânge și mai mult o competiție, și așa, mai echilibrată ca oricând.
Echilibrul despre care vorbim în aceste rânduri generează emulație în tribune și vizibilitate crescută pentru telespectatori. Mizele sunt multiple și, dincolo de lupta pentru titlu, în care vor fi angrenate cluburile calificate în play-off, vom avea și alte fronturi deschise. Pentru că în play-out, miza pentru evitarea retrogradării directe și a locurilor de baraj se va încrucișa cu disputa pentru ocuparea locurilor care oferă posibilitatea participării în ediția viitoare a unei competiții europene intercluburi.

Reamintesc faptul că primele două clasate în play-out vor juca un meci de baraj, iar învingătoarea va avea posibilitatea să viseze la UEFA Conference League, după încă o partidă decisivă cu ocupanta ultimul loc din play-off, care se califică, pe acest algoritm, pentru competiția continentală.

Așadar, avem un campionat în care se va lupta pe toate fronturile pentru obiectivele pe care le-am amintit deja. Toată această concurență acerbă va genera, sunt convins de acest lucru, o altă calitate a jocului, o și mai mare creștere a interesului pentru SuperLiga României și, implicit, o mai intensă bucurie a celor care trăiesc iubind fotbalul românesc.

Evident, nu trebuie să ne culcăm pe lauri, nu trebuie să ne gândim că am ajuns să fi rezolvat toate problemele acestui sport. Muncind însă, crezând într-un viitor mai bun, cu rezultate deosebite, vom fi, într-o zi, într-un punct pe care ni-l dorim cu toții. Suporteri, fotbaliști, antrenori, conducători, parteneri media și de competiție.

În încheiere, să nu uităm că se apropie și meciurile echipei naționale, cu Andorra și Belarus, în preliminariile pentru Euro 2024, iar toată această concurență despre care am scris aici nu poate să nu genereze o emulație și la nivelul ”tricolorilor”. În fond, noi, toți cei din SuperLigă, pentru asta muncim. Ca fotbalul românesc să își reia cu succes traseele europene și, de ce nu, mondiale. Primul pas începe cu fiecare dintre noi, iar oglinda în care ne uităm trebuie să ne arate așa cum suntem, capabili de eforturi care să ducă România acolo unde a mai fost, atât la nivelul echipelor de club, cât și la cel al primei reprezentative.