În sfârșit, putem spune, fără riscul de a greși, că am intrat cu adevărat în linie dreaptă, pe ultima sută de metri, ca să folosesc un clișeu pentru care îmi cer iertare, în ceea ce privește începerea și desfășurarea noului sezon, 2023-2024 în Superliga României.

Și acest lucru se datorează faptului că marți, 27 iunie, într-o organizare impecabilă, rod al conlucrării excelente, și care nu este la primul episod de acest gen, dintre Liga Profesionistă de Fotbal și SUPERBET, a avut loc tragerea la sorți, “țintarul”, cum i se mai zice, pentru a stabili programul și calendarul sezonului regulat, tur și retur, bineînțeles.

A fost o reușită, o mostră de profesionalism, de clasă chiar și, îndrăznesc să spun, chiar de eleganță în tot ceea ce s-a întâmplat la Cinema PRO, gazda evenimentului nostru, unde e foarte posibil să mai revenim și căreia îi mulțumim aici și acum!

Altfel, cele 16 cluburi, toate reprezentate la tragerea la sorți de oameni extrem de importanți, de conducători cu experiență sau mai tineri, și-au aflat “destinul” și pot, de bună seamă, de acum înainte, să își calculeze pașii către obiectivele pe care și le-au propus. De aici, din acest colț de pagină, le doresc tuturor mult succes și îndeplinirea acestor obiective în sezonul care va începe pe 8 iulie, odată cu disputarea Supercupei României, finală între campioana en titre a țării, Farul Constanța, și deținătoarea Cupei, SEPSI OSK Sfântu Gheorghe! Apoi, la aproape o săptămână distanță, va debuta cu adevărat și noul sezon, cu implicarea de acum a tuturor celor 16 echipe care alcătuiesc Superliga, având în partida Oțelul Galați-UTA Arad, de vineri, 14 iulie, ora 18.30,  practic, fluierul de start al noii ediții de campionat regulat! Baftă tuturor, încă o dată!

“Experience is by industry achieved”, scria Shakespeare, iar englezii au făcut din acest dicton o adevărată religie, pentru că, în traducere liberă, expresia ar suna astfel: “Experiența se capătă prin sârguință”. Un mare adevăr, la urma-urmei, tot astfel se dobândește și valoarea. Orgoliul de a fi mai bun, mândria de  a fi campion, toate de aici vin! Sau pleacă! Munca e totul, chiar și atunci când obiectivele par, la prima vedere, prea îndrăznețe! Dacă se muncește cu încredere, ele pot fi atinse, într-un final! Depinde de calitatea umană, de procesul de pregătire, de (tot) mai mulți factori, desigur, dar și satisfacțiile sunt pe măsură. Cine ar putea să conteste aceste adevăruri cu final neașteptat?

Așadar, să înceapă din nou fotbalul! Să avem fani în tribune și în fața televizoarelor, să ne bucurăm de campionat și fie ca să câștige cei mai buni!