Nicolae Dică este un piteștean get-beget, născut pe 9 mai 1980 și, din această iarnă, este noul antrenor al CS Mioveni, ”lanterna roșie” a Superligii. Despre cariera sa de fotbalist nu are rost să mai dezvoltăm, toată lumea știe că este triplu campion al României, de două ori cu FCSB și o dată cu CFR 1907 Cluj, că a fost la câteva minute de finala UEFA Europa League în 2006 sau că a îmbrăcat de 32 de ori tricoul României.

A început antrenoratul în 2015, debutul pe prima scenă consemnându-se în 2 decembrie, la partida ASA Tg Mureş – FCSB 1-1. De atunci a adunat 70 de meciuri la nivelul primei ligi, toate pe banca aceleași echipe, FCSB. 

La finalul anului trecut a renunțat la postul de analist tv și s-a reîntors în iarbă, la o echipă aflată în reală dificultate. Mulți au privit cu scepticism această opțiune, dar fostul internațional a dovedit că are curaj și caracter, neputând uita regiunea în care s-a născut și oamenii care l-au format.
Vă prezentăm, în cele ce urmează, cele mai importante opinii ale sale, de când a îmbrăcat treningul ”galben-verzilor” și până la meciul de debut.

”Știu că mă așteaptă o perioadă foarte dificilă, grea din toate punctele de vedere. Dar sunt pregătit să fac treabă aici!”

”Mă bucur că oamenii din conducere s-au gândit la mine... Mă bucur că au avut răbdare, pentru că am pus condiții și din punct de vedere financiar în ceea ce privește clubul și în ceea ce privește lotul de jucători. Le-am spus că atunci când am jumătate din jucătorii pe care îi doresc și banii plătiți la jucători, atunci semnez. Am muncit foarte mult în această perioadă să aducem jucători!”

”Este important pentru mine că vin la o echipă din Argeș, în județul în care m-am născut. Îmi doresc ca județul să aibă și la anul două echipe în Liga 1”

”Dacă nimeni nu ne dă nicio șansă, noi avem obiectivul să rămânem în Superliga. Încercăm să rămânem, sunt pregătit să reușim acest obiectiv”

”Îmi plac provocările! Insistența conducerii a făcut să vin la Mioveni”

”Au zis mulți că dacă retrogradez ce o să se întâmple cu cariera mea de antrenor... Dacă mi-aduc bine aminte, și Mircea Lucescu a început cu o retrogradare cu Corvinul, nu? Și fostul meu coleg De  Zerbi a început cu o retrogradare și acum este în Premiere League ... O mare provocare a fost și la FC Argeș, când am preluat echipa în Liga a 3-a, nu stăteam bine deloc și am promovat”

”Vrem barajul!”

”Atuurile noastre? Unitatea de grup. Trebuie să fim uniți și sper să fim surpriza plăcută. Nu am nimic de demonstrat. Știu ce am făcut până acum. Am dus pe FCSB în Conference League și nu eram departe de campionat, puteam realiza obiectivul”

”Parcă așa îmi e dat mie, ori să mă bat la promovare și la primele locuri, să joc acolo sus, ori să salvez echipe de la retrogradare. Nu să fiu la mijlocul clasamentului”

”Sper să fie de bun augur această numire, mai ales că, în cariera mea de jucător, m-am interesectat la  început cu Nea Telu (n.r. Constantin Stancu). La Dacia Pitești tot cu dânsul am debutat!”

”În toate meciurile vom pleca cu șansa a doua, dar vom face tot ce putem să câștigăm fiecare joc”

”Fac un apel către suporteri să fie alături de noi. Avem nevoie de ei. Acest club nu este doar al lui Dică sau doar al acestor jucători! Este un club al orașului, este un club al celor peste 300 de copii și juniori, care vin zi de zi la antrenamente și vor să ajungă la echipa mare. Cum și visul meu a fost, încă de la juniori, să joc la FC Argeș și ei visează să ajungă seniori la CS Mioveni!”

22

23