După finala Campionatului European de fotbal, programată să se dispute duminică, 11 iulie, la Londra, pe Wembley, între Italia și Anglia, cu adevărat cele mai bune selecționate de la acest Turneu final, intrăm în ultima linie dreaptă dinaintea începerii Campionatului Național Casa Liga 1. Ne întoarcem la povestea, frumoasă și ea, a fotbalului românesc, în ziua de 15 iulie fiind programat să se joace primul meci din sezonul 2021-2022, cel dintre F.C. Botoșani și FCSB.

Până în acea zi, vom avea Supercupa României, sâmbăta aceasta, pe 10 iulie, între campioana C.F.R. Cluj și învingătoarea din Cupă, Universitatea Craiova, o prefață de gală a unui an  competițional pe care ni-l dorim cât mai bun, sub toate aspectele, și care poate fi unul excepțional, mai cu seamă că va fi, sunt convins, și cel al revenirii spectatorilor în tribunele stadioanelor, ceea ce nu e puțin lucru, ba dimpotrivă.

Dacă tot am amintit de campioana României, să aplaudăm debutul băieților lui Marius Șumudică în preliminariile Ligii Campionilor, un pas cu dreptul, mare, victorie cu 3-1, pe stadionul “Doctor Constantin Rădulescu”, în fața campioanei din Bosnia și Herțegovina, Borac Banja Luka, iar scorul putea să fie mult mai mare în favoarea clujenilor.

Linia dreaptă pe care spuneam că a intrat fotbalul românesc poate fi și o linie care să unească și să aducă soluții pentru toată lumea implicată în acest fenomen.
La ce să ne așteptăm de la un sezon care trebuie să refacă anumite obișnuințe, să reclădească relația dintre fanii care au așteptat atât și actorii importanți, cei mai importanți, care sunt fotbaliștii? La rezultate, ar fi primul răspuns care îmi vine în minte.

Aceeași linie dreaptă, practic ultima înaintea marilor confruntări, trebuie să dea și răspunsul la maniera în care fiecare club, fiecare entitate sportivă a înțeles să își asume această perioadă de pregătire, politica de transferuri, tot ceea ce ține de pașii premergători marilor confruntări. Sunt extrem de curios să văd ce s-a schimbat, unde s-a continuat pe aceeași direcție, acolo unde lucrurile au mers foarte bine, ori unde o nouă arhitectură a fost imaginată pentru a schimba radical o stare de fapt, dar și de spirit, care a fost sub standardele propuse în sezonul trecut.

Fotbalul românesc a plecat la acest nou drum al pregătirilor în zilele în care, de-a lungul și de-a latul Europei, s-a desfășurat Turneul Final al Campionatului European și cred că a avut ce învăța de la marea competiție continentală. Ceea ce se încheie duminică la Londra va permite însă deschiderea unor lungi discuții care nu ar trebui să ne ocolească sub nicio formă. Asta pentru a crede în calificarea României la următoarele Turnee Finale, fie ele Mondiale sau Europene.
Competiția internă va trebui să stea la baza viitoarelor succese, importanța ei nu mai trebuie subliniată, ci, poate, doar înțeleasă de toată lumea cu putere de decizie.
În rest, linia dreaptă să fie dreaptă. Nu va fi puțin lucru, sunt sigur.