Sivliu Balaure a câștigat în 2016 Supercupa României cu Astra Giurgiu, cu cinci ani înainte să ajungă la Sibiu. Fotbalistul, crescut de CSȘ Drobeta Turnu Severin și Poli Timișoara, a pornit cu FC Hermannstadt din liga secundă și acum este unul dintre oamenii în care antrenorul Marius Măldărășanu își pune mari speranțe. A început foarte bine actuala ediție a SuperLigii, iar după meciul de la Iași a fost ales în echipa ideală a etapei.
Silviu Nicolae Balaure s-a născut pe 6 februarie 1996, la Turnu Severin. A fost component al echipelor naționale de juniori U17 și U19, și a fost de două ori selecționat la ”tineretul” României.

Un meci bun cu Farul Constanța, în prima etapă, altul foarte bun cu Politehnica Iași pentru tine și pentru FC Hermannstadt.  Ce urmează, Silviu? Cât de departe vrei/ vreți să ajungi/ ajungeți?

Da, un făcut un meci bun cu Farul, dar din păcate nu am reușit să câștigăm. Păcat, am fi meritat cel puțin un punct după cum am evoluat. Referitor la meciul cu Politehnica Iași, mă bucur că am reușit să marchez și să îmi ajut echipa, deoarce aveam mare nevoie de cele trei puncte. Trebuia să o luam pas cu pas și să încercam să scoatem maxim din fiecare meci. Campionatul e lung, e clar că orice echipa își dorește să fie cât mai sus, în clasament. Pot să zic doar atât, noi, echipa, vom da totul pe teren. În primul rând vreau să fiu sănătos, să îmi ajut colegii cu evoluții cât mai bune, iar restul o să vină de la sine.

Cum relaționezi cu noii veniți la echipă, ținând cont că la sosirea lui Cristi Neguț au fost voci care s-au întrebat cine va fi titular dintre voi doi? 

Relaționez foarte bine cu toți cei care au sosit. Orice jucător vine la echipa noastră este primit bine, deoarce noi suntem un grup unit și ăsta e unul dintre atuurile noastre. Nu știu nimic despre acele voci despre care vorbiți, deci nu pot să vă răspund altfel la întrebarea asta (Zâmbește).

Sezonul trecut a fost unul de supraviețuire, asta și din cauza celor nouă puncte pierdute printr-o penalizare. Cum crezi că va arăta acest sezon, în condițiile în care va fi liniște la echipă din acest punct de vedere?

A fost un sezon destul de greu pentru noi, dar și frumos în același timp. Dacă stau să mă gândesc mai bine, nu ne dădea nimeni nicio șansă să rămânem în SuperLigă, dar mă bucur că am reușit să le arătam tuturor că suntem o echipă bună și că jucăm de la egal la egal cu orice adversar din această competiție. Sunt sigur că vom avea un sezon cel puțin la fel de bun ca și precedentul!

Ce l-ar sfătui Silviu Balaure de acum pe Silviu  Balaure din momentul sosirii la FC Hermannstadt (n.n. în liga a două)?

(Zâmbește, din nou) E simplu. Să muncească mai mult și restul o să vină de la sine!

23