Silviu Nicolae Balaure s-a născut pe 6 februarie 1996, la Drobeta Turnu Severin. A început fotbalul la juniorii echipei locale și a trecut, mai apoi, pe la CS Nuova Mamma Mia Becicherecu Mic (Liga a III-a), ACS Poli Timișoara (Superliga) și FCM Baia Mare (Liga a II-a) până să fie transferat de Astra Giurgiu. După cinci ani la fosta campioană a României, a semnat cu FC Hermannstadt, la cererea antrenorului Marius Măldărușanu, care-l cunoștea și-l aprecia.
În seara zilei de 10 decembrie 2022, Silviu Balaure a intrat în istoria Sibiului, fiind primul fotbalist care a marcat pe noua arenă din parcul Sub Arini, arhiplină la inaugurare. Mai mult, a reușit chiar o dublă în partida FC Hermannstadt – Farul Constanța 4-0, fiind desemnat MVP evenimentului.

De ce ai ales calea fotbalului?

Pasiunea pentru fotbal a venit de la tatăl meu. El a fost cel care mergea zi de zi cu mine pe stadion. Și-a dorit foarte mult să ajung să joc la un nivel profesionist, iar pe această cale țin să îi mulțumesc pentru eforturile pe care le-a făcut ca eu să ajung unde sunt acum.

Care a fost cel mai dificil moment al carierei tale? 

(Oftează) Accidentarea pe care am avut-o când eram în lotul echipei naționale de tineret. Aspirațiile erau mari, aveam încredere... Pentru cei din exterior, care nu sunt sportivi, poate nu reprezintă acest fapt mare lucru. Însă, pentru noi, e altfel, toate planurile îți sunt date cu bruschețe peste cap. Îi mulțumesc soției mele, care mi-a fost clipă de clipă alături. Prezența ei a înclinat balanța către o revenire pe care să o privesc cu încredere. După accidentare, încrederea e cel mai greu lucru de redobândit.

Dar cel mai fericit moment?

Cel mai fericit moment a fost promovarea cu FC Hermannstadt. A fost un an de neuitat și mă bucur că am ales să joc pentru acest oraș minunat!

Dacă ai putea să te întorci în timp, ce ai schimba în cariera ta?

Cu toții am vrea uneori să ne modificăm trecutul, să ne reparam greșelile și să avem o viață perfectă. Însă orice întâmplare din trecut are tâlcul ei, trebuie să tragem învățăminte din fiecare. Doar așa putem progresa ca oameni și ajuta pe alții.

Cum te-ai simțit pe noul stadion sibian? 

A fost un moment unic pentru mine! Sincer, nu îmi aduc aminte să fi avut așa mari emoții când am mai intrat pe vreun alt stadion. Sunt foarte fericit că am reușit să marchez la inaugurarea arenei, va rămâne una dintre cele mai frumoase momente ale vieții mele de fotbalist. Vreau să le mulțumesc tuturor sibienilor pentru că au fost alături de noi și îi așteptăm în continuare la fiecare meci pentru că avem nevoie de sprijinul lor.  

Continuă enunțul: "Joc fotbal pentru ..."

Joc fotbal pentru că iubesc să fac acest lucru și mă bucur de fiecare dată când joc. Este singurul lucru pe care l-am făcut până acum în viață și sper să o mai fac mulți ani de acum încolo, pentru că este cel mai frumos sport din lume. 

Care este fotbalistul tău preferat și de ce?

Cristiano Ronaldo. Pentru mine, ca jucător, este un model, este o inspirație. Ceea ce a realizat Cristiano Ronaldă în acest sport mă motivează să muncesc din greu în fiecare zi.

32