Silviu Lung Jr. are parte de un început de an așa cum nu și-ar dori vreun fotbalist! Experimentatul portar s-a accidentat la umăr în primul joc oficial din 2024 al Politehnicii Iași, în deplasarea de la Sf. Gheorghe, cu Sepsi OSK. Au urmat o perioadă de repaus și, mai apoi, recuperarea. De câteva zile, Silviu a revenit la antrenamentele echipei. În cel mai scurt timp, va fi apt de joc și așteaptă să apere  din nou poarta grupării din Copou. 
  
Silviu, ne bucurăm că te vedem sănătos și îți dorim succes mai departe. Cum te simți după accidentarea din primul meci oficial al anului?  

Mulțumesc pentru încurajări! Acum mă simt foarte bine, totul este refăcut în zona afectată. Am început antrenamentele în program normal cu echipa și sper ca, în foarte scurt timp, să fiu apt sută la sută pentru toate provocările. 

În cât timp crezi că poți fi apt pentru un joc oficial?
 
Cred că începând cu săptămâna viitoare. Deja nu mai simt vreo jenă la umăr în timpul ședințele de pregătire, indiferent de exercițiile pe care le fac sub comanda lui Radu Sardescu, sărituri cu brațele ridicate, plonjoane sau contact. Dar nu depinde doar de mine prezența în prima echipă, asta o vor hotărî antrenorii, în funcție de forma mea sportivă.

Cum ai trăit toate aceste meciuri fără să faci parte din lot?   

Este dificil când nu ești în lot și nu poți ajuta echipa din teren. Din fericire, această perioadă a luat sfârșit, aparține trecutului, e doar o amintire mai puțin plăcută și nu mă găndesc decât la viitor.

Cum apreciezi evoluțiile colegilor tăi Ionuț Ailenei și Toma Niga? 

Colegii mei și-au făcut foarte bine treaba în aceste șase jocuri. Au ajutat mult, iar acest lucru se vede prin cele opt puncte acumulate de Poli grație eforturilor tuturor, de la portar până la atacant. Echipa este importantă, nu un singur om! 

Cum vezi finalul sezonului pentru Poli?

Va fi un final de sezon foarte interesant. Echipele sunt de valoare sensibil egală, iar fiecare meci va fi pe muchie de cuțit. Eu sper ca noi să nu avem emoții și să ne îndeplinim obiectivul. 

Dar lupta pentru titlu? 

Cred că o să se ducă o luptă în trei la titlu - FCSB, Rapid, CFR. În opinia mea, actualul lider al clasamentului este favorit să câștige campionatul. 

Ce portar din SuperLigă ți-a atras atenția prin calitățile și evoluțiile sale în acest sezon? 

Mie îmi place mult Ștefan Târnovanu. Pentru vârsta lui, este un portar foarte constant, greșește foarte rar. Mai cred că are un viitor frumos în față.

Cine crezi că e favorit să apere la EURO 2024? 

Horațiu Moldovan este favorit. Pentru că a avut un aport foarte mare la calificarea primei reprezentative la turneul final al Campionatului European din Germania.

31

33