S-a accidentat în etapa a 14-a și a revenit abia peste alte șapte runde, plus perioada vacanței de iarnă. Ajuns la 31 de ani, Sergiu Cătălin Hanca a probat încă o dată că este un luptător, care a trecut, fără grimase de durere, peste toate inconvenientele sportive și medicale. Din etapa a 25-a a prins tot mai multe minute, redevenind titular incontestabil al ”Lupilor galbeni”

Sergiu, s-a încheiat sezonul regulat și nu tocmai fericit pentru Petrolul. Care ar fi concluziile tale?

A fost un campionat foarte solicitant. Am tras până spre sfârșit pentru calificarea în play-off, am avut șanse reale, dar, din păcate, rezultatele din ultimele meciuri ne-au împiedicat să ajungem acolo unde ne-am dorit cu toții. Dar, mergem mai departe și trebuie, acum, să ne pregătim pentru play-out, care este un cu totul și cu totul alt campionat. Avem nevoie de mai multă concentrare, de mai multă atitudine și disciplină, ca să ne putem, astfel, îndeplini obiectivul și să terminăm cât mai sus posibil în clasament.

Cât de mare a fost dezamăgirea ratării calificării în play-off? Ați simțit, în mod real, că puteți fi acolo, între primele șase?

Din prima zi, de când am început pregătirile, am știut cu toții ce echipă avem, ce grup formăm, cum ne antrenăm și chiar am crezut că putem ajunge în play-off. De aceea s-a și spus că acesta a fost obiectivul vestiarului. Convingerea ni s-a întărit și după ce am întâlnit celelalte echipe și am văzut că nu este nicio diferență între noi și ele.

Ba chiar ați avut rezultate bune cu formațiile care, până la urmă, s-au calificat în play-off, ați câștigat 12 puncte din cele 24 puse în joc contra lor …

E adevărat, dar, așa cum se spune în fotbal, în general campionatul se câștigă cu echipele „mici”. Cu cele mai bine cotate decât noi am avut atitudine și un joc mult mai consistent, așa am făcut multe puncte, dar cu celelalte am risipit puncte și asta ne-a costat, ne-a făcut să nu intrăm în play-off.

A fost un moment cheie, în care ai simțit că lucrurile o iau într-o altă direcție?

Cred că meciul de la Arad, cu UTA … Dacă nu pierdeam acolo, cu siguranță că altul ar fi fost și moralul echipei și cu totul altfel am fi abordat următoarele partide. Așa, știind că trebuie să luăm din fiecare meci toate cele trei puncte, ne-am văzut nevoiți să și riscăm foarte mult și, automat, apăreau și ocazii ale adversarilor. Și am ajuns în situația ca în ultimele patru jocuri să nu câștigăm vreun punct!

Ce vă așteaptă în play-out?

Cum am spus, va fi un nou campionat! Oricine poate să bată pe oricine. Câștigi un meci, ești sus! Pierzi un meci, ești jos, aproape de baraj sau poate chiar pe loc retrogradabil. Nici nu mai contează pe cine întâlnești, dacă joci acasă sau în deplasare, important este ca la ora partidei să fii atât de concentrat încât să scoți maximum posibil.

Pentru tine, până la urmă, cum a fost acest sezon?

În afară de acea accidentare, care m-a ținut o bună perioadă de timp în afara gazonului, pot să spun că m-am simțit foarte bine, asta și pentru că m-am integrat de la bun început în noua echipă. Accidentările fac parte din fotbal, cel mai important este cum reușești să treci peste ele și cât de bine îți revii. Partea mentală este mai importantă decât cea a recuperării propriu-zise.

Tocmai ce ai bifat prezența ta cu numărul 150 în SuperLigă ...

Da, chiar mă gândeam, înainte de jocul cu Sepsi, că ar fi frumos să sărbătoresc cu o victorie! N-a fost să fie, dar acesta este fotbalul, sperăm să câștigăm cât mai multe meciuri în play-out și să ne bucurăm la final de o clasare cât mai bună. Altfel, ce să spun?! Sunt la Petrolul, mai am contract cu clubul, mă simt foarte bine aici și îmi doresc să facem lucruri cât mai frumoase în sezonul viitor. Ca obiectiv personal, mi-am propus să intrăm sezonul viitor în play-off și sunt sigur că vom face tot ceea ce depinde de noi ca să reușim.

52

53