S-a născut la Accra, în Ghana, pe 23 martie 1994, s-a format ca fotbalist profesionist în Belgia, evoluând la Eupen și Sint-Truiden, și  debutat în naționala țării sale anul acesta, în luna iunie. Samuel Asamoah este mijlocașul care a impresionat plăcut în prima treime a sezonului regulat. Mai mult, este un interlocutor interesant pentru oricine vrea să asculte și alte povești, din afara fotbalului. 

De mai bine de un an joci la FC U Craiova, cum te-ai acomodat cu clubul?

A fost un an grozav pentru mine la Craiova și mă simt din ce în ce mai bine aici, atât suporterii cât și conducerea m-au primit foarte bine și m-am simțit ca acasă. E plăcut să trăiești și să muncești în acest oraș.

Care sunt obiectivele tale și ale echipei pentru acest sezon?

Obiectivul nostru, al echipei, este să ajungem în play-off, pentru asta muncim cu toții.

Ce părere ai despre valoarea campionatului României?

Sunt optimist în privința dezvoltării campionatului României pentru că devine din ce în ce mai bun cu fiecare an, și mai cred că va atinge standarde foarte înalte în anii următori.

Care crezi că sunt puncte tale forte ca fotbalist profesionist?

Sunt mai mult un jucător de echipă și muncesc mult cu sau fără minge. Îmi place să dictez jocul, să particip la dezvoltarea ulterioară a lui și să iau decizii în teren.

Cât de bine gestionezi presiunea imensă pusă de suporteri?

Presiunea este întotdeauna parte din aceast joc. Înainte de a intra pe teren, îmi propun sa rămân concentrat pe lucrurile bune făcute de mine și de echipa mea, și să rămân calm indiferent de circumstanțe. Da, cred că o pot gestiona destul de bine și exigențele externe, ca să le numesc așa.

Ce fotbalist profesionist admiri și de ce?

Am doi fotbaliști favoriți. Îmi place mult N'Golo Kante (n.n Chelsea), pentru că muncește foarte mult, dar îl admir și pe Marco Verratti (n.n. PSG) pentru că este maestru cu mingea la picior. Îmi place, de asemenea, felul în care ia deciziile pe teren, este uimitor, îl consider un geniu al fotbalului.

Care sunt pasiunile tale extrasportive, ce îți place să faci în timpul liber?

Îmi place mult să citesc. Pentru că, în viață, dacă nu înveți tot timpul nu poți evolua. Biblia este cartea mea preferată și Dumnezeu este prioritatea mea, așa că, oricând sunt liber, îmi place să aflu mai multe despre Isus.

Ce sau cine te inspiră în cariera ta?

Toata inspirația mea vine de la Dumnezeu, El este sursa mea de putere și totul.

32

33