În șapte sezoane la Viitorul și două la FCSB, Romario Benzar a strâns 202 meciuri și a marcat nouă goluri. A fost campion cu echipa lui Gică Hagi în 2017 și de două ori vicecampion cu cea a lui Gigi Becali. Fundașul, care va împlini 29 de ani pe 26 martie, are 19 selecții la echipa națională și și-a propus să revină în circuitul ei.

Romario, o scurtă retrospectivă în 2020. Cum consideri că a fost anul care s-a încheiat, personal și sportiv?

Cred că a fost un an greu, dar și destul de ciudat din multe puncte de vedere. În plan personal, a fost un an în care m-am bucurat mai mult  de familia și de copilul meu. Pe plan sportive, fost un an dificil, în care, pentru prima dată în carieră, am jucat foarte puțin, a fost un an cu o experiență nedorită, din care am avut însă multe de învățat.

Cea mai scurtă vacanță de când te-ai apucat de fotbal? Cum ai petrecut Sărbătorile de iarnă?

Cea mai scurtă vacanță am avut-o anul trecut, în Italia, am primit doar trei zile libere. Sărbătorile le-am petrecut acum la Timișoara, împreună cu familia.

Cât de greu a fost să eviți anumite gustări de Crăciun, mai ales că a doua zi a era reunirea lotului?

Având în vedere că nu am probleme cu greutatea, nu am simțit că trebuie să-mi impun anumite limite. Am mâncat din toate fără a face excese.

Începeți anul extrem de rapid, cu un meci pe teren propriu cu Hermannstadt... E un avantaj sau ați fi dorit să jucați la momentul programării inițiale?

Cred că este un avantaj pentru că am avut timp să ne punem la punct fizic și mental.

Urmează o perioadă cu meciuri foarte grele, iar lupta pentru play-off este foarte strânsă...

Da, e adevărat. Suntem foarte încrezători că vom arată o altă față în partea a doua de sezon. Nu mai avem voie să facem pași greșiti și trebuie să adunăm cât mai multe puncte ca la final să fim în play-off. 

Care sunt obiectivele tale pentru acest an? Te gândești inclusiv și la revenirea la echipa națională?

Obiectivele mele sunt, în primul rând, calificarea în play-off. Apoi, să am personal un sezon foarte bun, în urma căruia să pot reveni la echipa națională.

benzar-viitorul-romario-benzar-ciprian-deac