L-a avut ca idol pe Walter Zenga, antrenorul cu care a și debutat în prima ligă, în 2003, pentru FC Național. Portarul născut la Arad și-a legat însă viața și cariera definitiv de Mediaș, nu de locul de baștină, nu de Iași sau Botoșani, orașe în care a mai activat pentru scurte perioade. Cu Gaz Metan a fost aproape de grupele UEFA Europa League, în vara anului 2011, pierzând dramatic calificarea în fața Austriei Viena, iar clubul și locul i-au rămas în suflet.
După 16 sezoane în Liga 1, Răzvan Pleșca și-a pus mănușile în vitrina amintirilor și lucrează în departamentul de Marketing al clubului Gaz Metan Mediaș.

Practic, este un nou început pentru dumneavoastră. Ce v-a determinat să continuați tot la Gaz Metan?

(Zâmbește). Gata, am terminat concediul. Am avut o vacanță mai lungă după ce mi-am terminat cariera de jucător. Visul meu a fost să continui să lucrez la acest club, pentru că toată lumea de aici știe cât de mult iubesc eu această echipă, cât de mult sunt atașat de acest club și de acest oraș.  Vreau să-I mulțumesc și pe această cale domnului președinte pentru încrederea acordată.

Cât de grea a fost trecerea din teren în spatele unui birou?

Toată lumea spune că viața de fotbalist este cea mai frumoasă! La mine, lucrurile stau altfel. După atâția ani în fotbal, vă spun sincer că mă săturasem de plonjoane, de antrenamente. Chiar îmi doream să duc o viață ceva mai liniștită.

Veți lucra în cadrul departamentului de Markentig. Ce vă propuneți în această nouă activitate?

Deocamdată sunt la început în acest job. E o mare provocare pentru mine. În primul rând, voi face tot ce ține de mine să nu-i dezamăgesc pe suporteri, așa cum am făcut și când eram jucător. Cu siguranță că voi face și greșeli, așa este orice început, dar cu siguranță voi fi atent la toate mesajele / semnalele lor. Voi primi cu bucurie toate sugestiile și propunerile lor pentru că voi lucra împreună cu ei. Din punctul meu de vedere, ei, suporterii, reprezintă partea cea mai important a unui club de fotbal.

Concret, cum a decurs prima zi la birou și nu în vestiar?

A fost foarte grea pentru că am avut mari emoții! M-am simțit ca în prima zi când am semnat contractul de jucător cu Gaz Metan, acum mulți ani.

Sunteți mulțumit de activitatea echipei, mai credeți că poate prinde play-off-ul?

Eu îi felicit pe băieți și pe antrenori pentru tot ce au făcut! Din păcate, nu am avut startul de campionat pe care ni-l doream cu toții, au plecat și niște jucători …  Sincer, mi-e greu să cred că mai putem intra între primele șase echipe ale campionatului în această ediție. Mă gândesc că ar fi bine să terminăm sezonul regulat cel puțin pe locul 11, am văzut cât de greu este în play-out dacă ai mai puține jocuri acasă. Trebuie să facem totul pentru a avea o viață cât mai ușoară în play-out.

Pandemia Covid-19 a oprit accesul suporterilor la meciuri. Credeți că ei voi reveni în același număr?

Cred că vor reveni în număr și mai mare, pentru că oamenii vor să se întoarcă la o viața normala, mersul la stadion fiind o bucurie pentru mulți dintre ei.

Aveți o strategie pentru mărirea numărului celor care vin regulat la meciurile echipei dumneavoastră?

Cred că e obligatoriu ca fiecare club din Liga 1 să aibă o strategie pentru creșterea numărului de abonați. La modul concret, noi avem deja pregătite niște cadouri pentru cei care sunt deja abonați, ca să le arătăm că apreciem loialitatea lor.

plesca 2