Răzvan Bogdan Patriche a jucat în prima ligă doar pentru două echipe, Sportul studențesc și Academica Clinceni. Cu ultima a reușit două performanțe extraordinare, promovarea în CASA Liga 1 și calificarea în play. Ambele din postura de căpitan al echipei!

Cum ai trăit calificarea în play-off?

Este ceva extraordinar! Nu ne gândeam la asta la începutul sezonului. La cât de greu a fost finalul anului precedent, ne gândeam doar să reușim să scăpăm de emoții cât mai repede. Să scăpăm de grijile retrogradării cât se poate de repede. Dar să ne salvăm de la retrogradare cu o calificare în play-off, era o variantă la care nu îndrăzneam să visăm. 

Cum s-a ajuns la această performanță?

Cred ca forța grupului a fost determinantă. Avem jucători tineri și foarte tineri, unii enervant de tineri. Și mai avem jucătorii cu experiență la nivel de cupe europene. Împreună cu ei am reușit să formăm o echipă care a surprins pe toată lumea. (Zâmbește) Chiar și pe noi. 

Când a început să se vorbească în vestiar despre play-off?

Cam atunci când am ajuns prima dată între primele șase. Ne gândeam că ar fi posibil să facem asta. Și ne-am setat noi, în vestiar, acest obiectiv. Conducerea nu ne-a impus nimic, dar sunt convins că toată lumea a început să se gândească la play-off cam din același moment. 

Căpitan în Liga a 2-a și promovare, căpitan în CASA Liga I și calificare în play-off. Ce înseamnă asta pentru tine?

Este minunat, este ceva extraordinar. Când  am ajuns la Academica Clinceni nu mă gândeam la așa ceva. Nu avea cum să prevadă cineva asta. Dar trebuie să spun că fără colegii mei nu existau aceaste performanțe. Toata lumea a pus umărul. De la personalul de la bucătărie până la cei din conducerea administrativă. Nu trebuie să-i uitam și să le mulțumim și acelor oameni care au fost alături de noi în perioada de iarnă. Au făcut tot ce a fost posibil pentru ca meciurile să le jucăm pe un gazon decent. 

Ce urmează pentru Academica Clinceni?

Nu cred că aș putea spune asta după ce s-a realizat aici din 2018 până acum. Am reușit de fiecare data să surprindem pe toată lumea. Cine credea că vom putea promova din Liga a 2-a, cine se gândea că vom reuși să ne menținem în CASA Liga I în cel mai dificil an din istoria fotbalului românesc?! Iar după ce am reușit să ajungem în play-off, cred că ne putem gândi la orice.