Răzvan Philippe Onea s-a născut pe 19 mai 1998, la Paris. A început fotbalul la LPS Satu Mare, iar în SuperLigă a debutat pentru Politehnica Iași, într-un meci cu Gaz Metan Mediaș disputat în 2019. 
A fost transferat de Rapid anul trecut și s-a remarcat relativ repede ca unul dintre cei mai buni fundași laterali ai competiției. În prima etapă a play-off-ului, a avut o prestație spectaculoasă la Cluj, pe terenul campioanei en-titre, marcând un gol și a oferind o pasă decisivă! Ca urmare, a fost selecționat în ”Echipa ideală” a rundei și a fost desemnat ”Omul meciului”. 

Ce te-a determinat să alegi Rapidul?

A fost o decizie foarte ușoară pentru că știam deja istoria Rapid-ului, știam ce înseamnă, știam ce suporteri are și toate acestea. Cumulate, m-au făcut să spun ”Da” ofertei. Mă bucur foarte mult pentru această alegere, este un club minunat și îmi doresc să rămân cât mai mult aici.  

Traversezi o perioadă excelentă. Care e explicația?

Încerc să mă antrenez cât mai bine și să dau cât mai mult la fiecare ședință de pregătire astfel ca, la sfârșitul săptămânii, meciul să mă găsească într-o formă foarte-foarte bună. Cred că aici este cheia, cum te antrenezi pe parcursul săptămânii, tot așa vei fi și la meci. Cu cât depui mai mult efort, îți dorești și te concentrezi mai mult, cu atât vei fi mai bun.

Cum caracterizezi parcursul Rapid-ului în acest sezon?

Eu consider că am avut un parcurs bun, că ne-am îndeplinit primul obiectiv, intrarea în play-off. De acum, vom lua fiecare meci în parte și vom încerca să obținem cât mai mult din fiecare, astfel ca la final să ne clasăm pe o poziție care să ne permită calificarea în cupele europene.

Cum vezi lupta în play-off?

Toate echipele sunt foarte bune, fiecare meci este greu. Cred că lupta pentru locurie fruntașe se va da până la finalul competiției, adică și în ultima etapă.

Se poate bate Rapid pentru titlu?

Am mai spus-o, noi luăm fiecare meci în parte și ne gândim să scoatem maximum din el, iar la final vom vedea pe ce loc vom termina. Important e ca la final să fim convinși că noi am dat ce aveam mai bun, să nu avem regrete că nu am lăsat și ultima picătură de energie pe teren.

Te gândești la echipa națională?

Acesta este visul oricărui fotbalist să joace pentru echipa națională. Important este să-mi fac treaba cât mai bine la club, iar dacă va veni convocarea voi merge cu mare plăcere să-mi reprezint țara. 

Cum vezi evoluțiile recente ale naționalei?

Mă bucur pentru aceste două victorii, era foarte important să începem noua campanie cu două rezultate foarte bune și sper să continuăm această serie a rezultatelor pozitive și la următoarele acțiuni oficiale ale echipei naționale.

22

23