A împlinit 39 de ani pe 8 octombrie. Ardeleanul născut la Aiud este veteranul competiției CASA Liga 1 și unul dintre cei mai vârstnici marcatori din istoria primului eșalon fotbalistic din România! A debutat pe 1 august 2009, în partida Unirea Alba Iulia – FC Brașov 0-1. De atunci, a mai evoluat pentru Voința Sibiu, Corona Brașov și FC Hermannstadt. Peste tot și în toți acești ani, Răzvan Ionuț Dâlbea a fost un exemplu de profesionalism și dăruire. 

Felicitări pentru victoria spectaculoasă și golul marcat împotriva echipei din Voluntari! Cum ați trăit acest meci după perioada de carantinare?

Mulțumesc. A fost un meci nebun prin prisma evoluției scorului. A fost mai greu din punct de vedere fizic după această perioadă, lipsa de continuitate în pregătire și-a spus pe deplin cuvântul.

Toată lumea a observat că, după marcarea golului, ați chemat toată echipa la banca tehnică pentru a vă bucura împreună cu staff-ul și jucătorii de rezervă. Ce le-ați transmis coechipierilor în acele momente, în calitatea dumneavoastră de căpitan al echipei?

(Zâmbește) Da, am vrut sa sărbătorim împreună fiindcă a fost o perioadă grea pentru noi toți în ultimele etape când, din diferite motive, nu am reușit să obținem ceea ce ne-am propus. Băieților le-am transmis că victoria aceasta trebuie să reprezinte un nou început pentru noi.

Cum a traversat FC Hermannstadt perioada de carantinare și cum decurge readaptarea la rigorile competiției?

A fost destul de greu de abordat aceasta perioadă, am făcut antrenamente pe aplicația Zoom,  staff-ul a încercat să mențină un tonus bun, dar lipsa antrenamentelor pe teren încă se resimte. Jumătate dintre jucători de abia au ieșit din carantină și e clar că nu vor putea fi sută la sută din punct de vedere fizic până la pauza de Crăciun.

Cât de mult este afectată echipa de lipsa suporterilor și de faptul că trebuie să joace o perioadă meciurile de acasă pe stadionul din Mediaș?

Chiar dacă nu vrem să recunoaștem, lipsa suporterilor și lipsa stadionului propriu se resimt. Eu am mai trecut printr-o situație asemănătoare cu echipa, când am fost nevoiți să jucăm la Târgu Mureș și la Pitești, și nu a fost deloc ușor. Căldura suporterilor noștri ar reprezenta un câștig mare pentru noi. Sperăm să depășim cât mai repede această pandemie, construcția noului stadion să se desfășoare normal, iar echipa să se întoarcă repede acasă.

Care este secretul longevității dumneavoastră sportive și cum vedeți viitorul?

Nu există o rețetă secretă, dar adevărul e că mi-am păstrat pasiunea de a juca fotbal. Pe lângă asta m-au ajutat disciplina, continuitatea în pregătire și faptul ca mi-am setat întotdeauna obiective intermediare pe care am reușit să le îndeplinesc. Auto-motivația și obiectivele personale reprezintă calea spre reușită. Legat de viitor, sunt conștient că mă apropii cu pași repezi de finalul carierei și tocmai de aceea savurez fiecare clipă petrecută pe teren.

Liga Profesionistă de Fotbal vă felicită pentru activitatea dumneavoastră și vă urează succes mai departe!

Mulțumesc încă o dată.

h2