Rareș Mihai Pop s-a născut pe 14 iunie 2005, la Arad. Anul trecut a debutat în SuperLiga României, iar acum se prezintă ca unul dintre cei mai promițători tineri jucători, reușind două goluri şi trei pase decisive în ultimele 16 jocuri! A fost component al loturilor naționale de juniori, iar în ultima vreme a prins două selecții la naționala U-20.

”E un jucător cerebral, dat fiind faptul că și de școală își vede, are note foarte bune, vrea să termine la un liceu destul de pretențios din Arad. Vrea să termine liceul, să ia BAC-ul. Până acum, reușește să le împace pe amândouă foarte bine. Dispune de un talent imens, iar ceea ce îl ajută foarte mult la ora actuală este că vrea să joace și o face cu o plăcere deosebită”, l-a caracterizat  Attila Brosovszky, managerul general al clubului.

Al doilea sezon la echipa de seniori, cu realizări foarte bune. Cum te simți în acest campionat, în comparație cu cel de debut?

Mulțumesc pentru aprecieri! Nu știu dacă aș putea să fac o comparație între cele două sezoane, întrucât evoluția mea din sezonul precedent a fost de scurtă durată. Pot să vă spun că sunt foarte bucuros să joc la această echipă, indiferent de câte minute primesc credit.

Ai lângă tine jucători cu foarte multă experiența si cu multe selecții la echipa națională. Ce ai învățat de la fotbaliști ca Anton, Keseru sau Benzar? 

Este o onoare să fiu într-un asemenea vestiar, cu asemenea colegi. Categoric, m-au învățat diferite aspecte esențiale legate de dezvoltarea jocului, dar cea mai importantă lecție a fost că nu pot atinge un nivel înalt de performanță fără multă muncă, seriozitate și perseverență.

În meciurile din acest sezon ai jucat atât în partea dreaptă o liniei de mijloc, cât și în stânga. Unde te simți cel mai bine?

Cel mai bine mă simt pe partea dreaptă, însă nu simt vreo greutate suplimentară dacă sunt trimis să evoluez și pe partea stângă. Antrenorii sunt cei care hotărăsc poziția mea în teren, în funcție de interesul echipei în anumite momente ale jocului.

Care este cel mai important sfat pe care l-ai oferi altor jucători tineri, arădeni, care aspiră să îmbrace tricoul roș-alb?

(Zâmbește) Nu știu dacă nu-s prea tânăr ca să pot da sfaturi altora ... În primul rând, cred că plăcerea de a juca fotbal este esențială, iar ea trebuie însoțită, cum am mai spus, de multă muncă, perseverență și seriozitate.

După foarte puține meciuri jucate, ai devenit unul dintre favoriții tribunelor, iar la ultimul meci ai fost chemat să saluți galeria. Cât de tare te motivează atașamentul lor față de tine și față de echipă? 

Aici nu sunt foarte multe cuvinte de spus! Fiind arădean, știu ce înseamnă UTA pentru suporteri și dragostea lor mă motivează și mai mult.

Sunteți în cursa pentru un trofeu în acest sezon, Cupa României, dar și cu un play-out foarte bun în Superligă puteți ajunge în Cupele Europene. Ce ar însemna pentru tine un joc european, la Arad, sub culorile UTA-ei?

Un vis frumos! Poate însemna totul pentru mine ca persoană, dar și pentru întreaga comunitate arădeană, atât de atașată de fotbal și de acest club.

22

23