Rareş Ilie s-a născut la București, pe 19 aprilie 2003, și toată viața sa sportivă a fost legată de Rapid, Realul din Giulești. A debutat în prima ligă cu ocazia partidei FC Rapid 1923 - Chindia Târgovişte 1-0, disputată anul trecut, în 18 iulie. De atunci, a evoluat în alte 26 de meciuri, a marcat două goluri și a oferit colegilor săi cinci pase decisive. Rareș Ilie este la această oră jucătorul din generația sa cu cele mai bune cifre, iar potențialul său de creștere valorică, spun specialiștii, este uriaș. Cu toate acestea, rămâne cu capul pe umeri și vrea să ofere cât mai mult clubului care l-a crescut și lansat spre marea performanță.

Care este starea de spirit la Rapid la acest început de play-out?

Având în vedere că venim după o victorie cu Clinceni, victorie destul de mult așteptată, se poate spune că acum moralul nostru este mai bun. Eu zic că intrăm cu încredere în acest play-out și sunt convins că putem să îl câștigăm.

Cum s-a resimțit la nivel de vestiar ratarea play-off-ului?

A fost un regret mare pentru că la un moment dat eram destul de încrezători că vom prinde play-off-ul. Chiar am crezut. Din păcate, însă, în urma unor rezultate mai puțin bune, am realizat că nu mai avem șanse. Cu toate acestea, am încercat permanent să câștigam punctele indiferent de meci și de numele adversarului.

Accederea în play-off a fost un obiectiv al conducerii sau al jucătorilor?

Fără îndoială acesta fost un obiectiv strict al jucătorilor, fixat în urma unui parcurs foarte bun în prima parte a campionatului. Conducerea a punctat mereu care este obiectivul real al clubului, respectiv salvarea de la retrogradare.

Cum este relația cu antrenorul Adrian Mutu?

În momentul de față este o relație cât se poate de bună, bazată în primul rând pe respect. Domnul Mutu vorbește constant cu mine, mă susține, îmi dă încredere. Aceste elemente reprezintă o motivație și mai mare să îi îndeplinesc cerințele și așteptările.

Multe voci susțin că îl moștenești din punct de vedere al exprimării pe teren ...

(Zâmbește) Vă dați seama că astfel de comparații mă bucură și mă fac să mă simt onorat. Totuși, realistic vorbind, comparația este exagerată. Deocamdată mai am foarte multe de demonstrat până aș putea fi comparat cu fotbalistul Adrian Mutu.

Care sunt plusurile și minusurile tale?

Fără să par lipsit de modestie, cred că sunt un jucător inteligent și tehnic. Dar orice jucător are și minusuri pe care le poate corecta. Eu trebuie să mai lucrez la finalizare, să nu mai ratez. Deasemenea, mai am de lucru la explozie și viteză, să devin mult mai rapid.

Ce obiective personale ți-ai propus?

Nu-s foarte multe, dar au importanța lor. În acest moment îmi doresc să câștigăm play-out-ul și să îmi ajut echipa marcând goluri și reușind pase decisive.

Te gândești la naționala mare?

În nici un caz acum! Însă, în viitor, e normal să îmi doresc să ajung să fac pasul la naționala mare. Pentru asta muncesc. Este un vis al meu pe care vreau să îl transform în realitate. 

Apropos, visezi și la un transfer în străinătate?

Da, cu siguranță. Este un alt vis pe care îl am de mic. Dar toate la timpul lor.

Unde vezi Rapidul la finalul sezonului?

Pe primul loc în play-out!

Ilie 2