Paul Papp este un ardelean din Dej, născut cu o lună și câteva zile înainte de Revoluție (11 noiembrie 1989) și care a debutat în prima ligă în Moldova, la FC Vaslui. Se întâmpla pe 15 mai 2009, într-un meci FC Vaslui – CS Otopeni 2-0. Acum joacă în Oltenia, la Universitatea Craiova, echipa cu cea mai solidă linie defensivă din CASA Liga 1. A adunat 137 de meciuri pe prima scenă și a marcat 11 goluri chiar dacă este fundaș. A mai evoluat în cariera sa la Unirea Dej, FC Botoșani, Farul Constanța, FC Botoșani, Steaua, Chievo Verona, FC Will, Karabukspor și Sivasspor. Are 18 meciuri și trei goluri marcate pentru România.

Paul, cu ce gânduri ai venit la Universitatea în vară și cum te simți în tricoul alb-albastru?

Am venit la Universitatea Craiova pentru a face performanță, pentru a câștiga campionatul cel puțin o dată. Mă simt foarte bine într-un tricoul plin de istorie și sunt mândru că fac parte din acest club uriaș al fotbalului românesc.

Universitatea are în acest moment cea mai bună defensivă din CASA Liga 1. Care este secretul?

Cred că toți ne facem treaba bine, pe toate compartimentele echipei și în toate palierele clubului. În linia defensivă, unde sunt direct implicat, toți ceilalți colegi se mobilizează și asta este de apreciat. Când toată echipa e preocupată de faza defensivă cred că este un lucru foarte bun, meritul este al tuturor, dar în principal al antrenorului care știe să motiveze jucătorii de atac pentru a reveni și în defensivă. Din acest punct solid putem porni mai departe, să obținem ce ne-am propus. Universitatea are talente foarte generoase, cu o mentalitate foarte bună, este ceva de apreciat.

Cum l-ai caracteriza pe Paul Papp? Ca fotbalist și ca om...

M-aș caracteriza ca un fotbalist deja matur, care știe ce vrea, cu experiență competițională, realist și muncitor. Și ca om m-am „copt”, ca să zic așa, văd lucrurile altfel de cum le vedeam pe la 27-28 de ani. În viață contează foarte mult să fii om de omenie, cu principii și cu un caracter frumos, chiar dacă, uneori, câteva persoane din jurul tău nu înțeleg asta. Cert este că nu îmi place minciuna și că îmi place să mă țin de cuvânt!

Echipa este acum pe locul al treilea și urmează două partide cu echipele de pe primele două poziții.  Cât de importante sunt pentru Universitatea aceste partide?

Primul meci important e cel cu FCSB, trebuie să îl privim ca pe o finală pe care trebuie să o câștigăm. Cu minte, echilibru și experiență. FCSB are o echipă destul de puternică, dar și noi, la rândul nostru, avem o echipă excelentă, o familie în adevăratul sens al cuvântului.

Are Universitatea atuuri să se lupte până la final pentru câștigarea titlului?

Eu zic că avem forța să ne luptăm pentru câștigarea campionatului, dar nu ne gândim momentan la acest obiectiv. Îi lăsăm pe alții să se gândească, noi trebuie să câștigăm fiecare joc în parte și doar victoriile ne pot împinge cât mai aproape de câștigarea titlului.

Cât de mult vă lipsesc suporterii de pe stadion și cum este sa joci pe un stadion gol în care suporterii se aud doar în boxe?

(Oftează) Ne lipsesc enorm suporterii, iar eu încă nu am prins fanii în tribune. Mă uit pe YouTube de foarte multe ori și văd cum erupe vulcanul Universității! Cu ei în tribune am porni cu 1-0 de la vestiare, clar. Sunt fantastici și abia aștept să se redeschidă porțile pentru ei!

papp 2