Paul Alexandru Iacob este un constănțean născut pe 21 iunie 1996. Crescut de mic la Academia Gheorghe Hagi, a fost împrumutat, rând pe rând, la Gaz Metan Mediaș, FC Brașov, ASA Tg. Mureș și Dunărea Călărași. După alte două sezoane la Chindia Târgoviște, cei de la Rapid i-au văzut potențialul de creștere și l-au achiziționat definitiv.
În prezent, pare să-și fi găsit locul de titular în centrul defensivei rapidiste. Are două selecții la naționala U 21 și gânduri seriose de viitor.

Cui i se datorează transferul tău la Rapid?

În primul rând, cred că datorită evoluțiilor bune pe care le-am avut la Chindia, în cei doi ani în care consider că am făcut performanță acolo și, în al doilea rând, lui Daniel Niculae (n.n. președintele FC Rapid 1923), care a văzut potențialul meu și a vrut cu tot dinadinsul să mă aducă la echipă.

Ce înseamnă faptul că ai devenit titular în linia de apărători?

Faptul că am devenit titular înseamnă pentru mine o normalitate, deoarece tot timpul am fost convins că am valoarea necesară pentru a juca la Rapid.

Încrederea pe care ți-o acordă Cristiano Bergodi (n.n. antrenor FC Rapid 1923) te motivează suplimentar?

Este ceva normal, când un antrenor te folosește mai des și îți acordă încrederea de care ai nevoie, să vrei să faci cât mai mult pentru el! Cred, totodată, că și eu am reușit să-i demonstrez că sunt unul dintre jucătorii pe care se poate baza oricând.

Aportul suporterilor te motivează în plus?

E știut că suporterii fac totul să te împingă de la spate! Așa mi se întâmplă și mie aici, și la fiecare meci încerc să dau tot ce am mai bun în mine. Pentru că știu că ei suferă și se dăruiesc cel mai mult echipei, chiar dacă, spre deosebire de noi, nu au nimic de câștigat din punct de vedere material. 

În acest sezon, Rapid poate avea forța de a cuceri un trofeu?

Rapid va trebui să găsească forța necesară de a cuceri un trofeu în fiecare an. Mi se pare un lucru obligatoriu ca Rapid să cucerească trofee în fiecare sezon. Cu siguranța, și anul acesta vom încerca. Cred că cel mai mult vor conta detaliile. Pentru a ne atinge obiectivele, totul stă în detaliile care unora li par lipsite de importanță. Cât timp faci și cele mai mici lucruri așa cum trebuie, poți să te aștepți la rezultatele dorite.  

Îți dorești un transfer în străinătate?

Orice fotbalist îți dorește un transfer în străinătate. Mi-aș dori să  se întâmple așa, dar nu fac un caz din povestea asta pentru că, atât timp cât sunt la Rapid, consider că am ajuns la cel mai înalt nivel din România. Cu siguranță că îmi doresc să fac pasul următor cândva, dar, dacă nu se va întâmpla asta, voi fi mulțumit că sunt la acest club și îmi doresc să rămân toată cât mai mult în familia Rapid.

Echipa națională este un vis care poate deveni realitate?

Echipa națională nu este un vis, este un obiectiv. Normal că îmi doresc și cred că sunt din ce în ce mai aproape să-l pot atinge. Așa cum am mai spus, consider că sunt la echipa cu cel mai ridicat nivel din România și, dacă voi avea în viitor evoluții foarte bune, cu siguranță voi reuși să fac și acest pas.

32

33