Paul Viorel Anton a împlinit 31 de ani pe 10 mai. S-a născut la Bistrița, s-a format la Gloria și a evoluat mai apoi în Superligă pentru echipa locală, FCM Tg. Mureș, Pandurii Tg. Jiu și Dinamo. A jucat, de asemenea, pentru Anzhi Makhachkala, Krylia Sovetov Samara (ambele din primul eșalon al Rusiei), Getafe și Ponferradina (ambele din Segunda Division). Are șase selecții pentru România U-21 și 11 la naționala mare. 

Paul, ai revenit în Superligă după a doua experiență în Spania. Cum ți se pare campionatul acum, comparativ cu cel în care ai evoluat tu, în 2020?

Am mai spus-o și în ziua când am semnat cu UTA, Superliga este un campionat mult mai puternic acum, cu echipe mult mai valoroase, cu rezultate mult mai echilibrate. Mă bucur că fac parte din această competiție. 

În lot se află mijlocași precum Batha, Cascini, Ubbink, Matei sau Isac. Cum vezi concurența cu ei? 

Așa este, întradevăr. Sunt jucători valoroși, cu experiență. Dar nu numai ei, consider că tot lotul este bun calitativ, îmbină tinerețea și talentul unora cu experiența competițională a celorlalți. Toate acestea duc la concurență acerbă și, implicit, la progres. Atât pentru noi, individual, cât și pentru club, pentru rezultatele sale viitoare. 

Ai ajuns într-un vestiar cu multe naționalități diferite. Cum te-au primit colegii?

Suntem din multe locuri de pe glob, dar avem acum același țel. Am fost primit cu multă căldură.

Ai evoluat cu Pandurii Târgu Jiu în cupele europene intercluburi. Când crezi că va putea UTA să ajungă, din nou, într-o asemenea competiție?

(Zâmbește) Parcă mi-ați citit gândurile. Am avut din prima zi un deja-vu, ca atunci când am semnat cu Pandurii Tg. Jiu (n.n. 7 ianuarie 2013). Asta văzând valoarea lotului, energia pozitivă din club și din vestiar, căldura cu care am fost primit, ambițiile clubului, ale oamenilor care reprezintă UTA, cred că pot repeta performanțele de atunci. Nu știu dacă se va întâmpla ca la Tg. Jiu, adică din primul meu sezon, dar sunt convins că, în viitorul apropiat, UTA va juca într-o cupă europeană.

Cupa României va debuta pentru voi în curând. Este unul dintre obiectivele tale având în vedere că ai fost atât de aproape de trofeu cu Dinamo, în 2016?

Cupa României este un obiectiv pentru orice jucător pentru că este pus în joc un trofeu, care face parte din tradiția acestui sport. Care va rămâne în carierele, viețile noastre și în istoria clubului. Întradevăr, îmi doresc și o revanșă pentru ce s-a a fost atunci. A fost o finală pe care nu mi-o pot scoate altfel din minte, având în vedere ce s-a întâmplat înainte și în timpul ei.

Ai adunat 11 selecții la naționala de seniori. UTA a trimis deja la lotul național jucători pentru acțiunile precedente. Te mai gândești o revenire sub tricolor?

E prea devreme să vorbim despre acest subiect. Obiectivul meu pe termen scurt este să mă integrez cât mai bine la UTA, să încep să joc, să am rezultate foarte bune la club. Pe urmă, bineînțeles, dacă lucrurile vor decurge așa cum mi-am propus, convocarea la echipa națională poate fi o consecință. Însă, repet, e devreme să vorbesc despre echipa națională, toate gândurile și toată energia mea le pun în slujba clubului.

32