Owono Nchama Basilio Ndong a fost adus la Universitatea Craiova pentru a întări un compartiment șubrezit după accidentările lui Bancu și Vătășelu. S-a născut pe 17 ianuarie 1999, la Mbini, în Guinea Ecuatorială. A început fotbalul la academia locală Cano Sport, a trecut mai apoi la echipa macedoneană Shikupi, la Westerloo (Belgia) și, în final, prin campionatul Norvegiei, la IK Start, de unde a fost achiziționat de Universitatea Craiova. A debutat în etapa a 24-a a SuperLigii, într-o partidă pierdută de campioana unei mari iubiri la Constanța, cu Farul. De atunci, a evoluat în toate partidele de campionat ale noii sale echipe, în ultimele șase fiind integralist.
Are 36 de selecții în Naționala țării sale.

Te salutăm, Basilio! Spune-ne, în primul rând, cum te-ai acomodat la Universitatea Craiova?

Vă salut și eu cu respect! Mă bucur tare mult că am ajuns în România la cea mai prestigioasă echipă, Universitatea Craiova. Personal, este un pas înainte fiindcă prima ligă din România este peste cea din Norvegia. Orașul mă încântă din toate punctele de vedere, iar noii mei colegi m-au întâmpinat așa cum trebuie. Glumind puțin, chiar dacă a trecut o scurtă perioadă, am început să mă simt oltean, să simt publicul și atmosfera alb-albastră. E ceva de neegalat aici. Acum rămâne de văzut ce vom face mai departe.

Urmează duminică derby-ul cu FCSB. Cum prefațezi acest joc?

Eu cred că va fi un meci de care pe care. Ei au o echipă puternică, cu multă calitate individuală, până la urmă s-a văzut și în parcursul lor de până acum. Dar eu consider că avem o echipă mult mai bună, fiindcă pe lângă aptitudinile individuale, suntem o familie și asta contează cel mai mult în angrenajul echipei. În plus de asta, vom avea în spate și „Vulcanul” alb-albastru și știm că pe teren propriu poate face diferența în multe momente. Îmi doresc din tot sufletul să câștigăm și să le aducem o mare bucurie celor 30.000 de suporteri care ne vor încuraja din primul și până în ultimul minut de joc.

Care este obiectivul tău atât pe plan individual, cât și la nivel colectiv?

Din punctul meu de vedere, planul individual se confundă cu cel la nivel colectiv. E practic ca o completare. La nivel individual, îmi doresc să fiu sănătos, să evoluez cât mai bine și să îi mulțumesc pe toți cei care îmi oferă șansa de a lupta pentru Știința. Iar la nivel colectiv, cel mai mare vis al meu este să câștigăm campionatul.

Care este mesajul tău pentru suporterii Universității Craiova?

Mesajul meu pentru suporteri este să fie alături de noi în continuare, să creadă în noi și ce le promit eu este că indiferent de situație vom da totul întotdeauna pentru victorie. Îi așteptăm duminică la stadion să luptăm împreună. Hai Craiova!

22

21