Nu e unul dintre titulari, dar a demonstrat întotdeauna că echipa se poate baza pe el! Este cel care a marcat golul desprinderii pe Arena Națională, în partida cu FCSB, cu execuție tehnică excepțională, dar rămâne același tip modest. Ovidiu Alexandru Bic - ardelean născut la Abrud, pe 23 februarie 1994 - a început fotbalul la Liberty Salonta și Bihor Oradea. A debutat în prima ligă pe 22 august 2016, în partida Gaz Metan Mediaș – FC Botoșani 0-0. În cele șapte sezoane disputate pentru Universitatea Craiova, Gaz Metan și Chindia Târgoviște, Bic a evoluat în 126 de partide și a marcat cinci goluri.

Salut, Ovidiu! Cum ai descrie această ultimă perioadă din viața echipei, cu victorii în derby-urile cu FCSB și CFR?

Vă salut și eu! Atunci când obții asemenea victorii importante împotriva unor echipe așa puternice, cum sunt FCSB și CFR Cluj, poți spune că ai o stare de bine și îți oferă încredere pentru ceea ce urmează. Suntem conștienți de ceea ce am realizat, dar noi trebuie să rămânem cu capul pe umeri și să continuăm pe aceeași linie, fiindcă urmează un nou meci tare, cu Farul. 

Putem spune că ai fost eroul Științei în victoria din Capitală contra roș-albaștrilor. Povestește-ne puțin faza golului!

Sincer să fiu, nu mă consider un erou. Eu sunt de părere că toți cei care am intrat pe teren în acea seară am fost eroi, fiecare în felul lui. În ceea ce privește golul, sunt extrem de fericit, pentru că aveam mare nevoie de un astfel de moment, în special pe plan personal, să prind aripi, cum se spune. Glumind puțin, având în vedere faptul că în general nu sunt marcator, nici n-am știut cum să mă bucur, dar m-am repezit la Mister să-l îmbrățișez și să-i mulțumesc că mi-a oferit șansa aceasta. Victoria nu este a mea, este a echipei!

Cum este Ovidiu Bic în afara terenului de fotbal?

Chiar și atunci când sunt departe de terenul de joc, cantonament sau colegi, gândul îmi zboară tot la fotbal inevitabil. Mereu încerc să mă gândesc la diverse modalități prin care pot progresa ca jucător, atât la nivel tehnic, cât mai ales din punct de vedere mental, un capitol extrem de important în viața oricărui fotbalist profesionist. Asta nu înseamnă neapărat că sunt cu gândul la minge 24 de ore din 24, fiindcă am și alte hobby-uri prin care încerc să mă relaxez și să mă liniștesc, în special după meciurile cu multă încărcătură. Uite, ca să vă zic ce-mi place să fac cel mai mult acasă: urmăresc Formula 1! Sunt și pasionat de mașini și cred că asta e explicația plauzibilă. 

Cu cine te înțelegi cel mai bine din echipă?

Mă consider un om apropiat de restul persoanelor din jur în general, în special când vine vorba de colectivul Universității Craiova. Sunt de ceva timp la Știința și am cunoscut mulți oameni de calitate de la care am avut multe de învățat. Și aici nu mă refer doar la grupul jucătorilor, ci și la nivelul staffului tehnic și administrativ, fapt pentru care vreau să le mulțumesc tuturor pe această cale. 

După cum zice și cântecul galeriei: „vă urmăm prin vânt și ploi...”, suporterii au fost alături de voi în număr mare, atât acasă, cât și-n deplasare, indiferent de circumstanțe. Ce părere ai de publicul oltean și ce mesaj le transmiți?

Haideți să vă zic o chestie care și acum îmi face pielea de găină, când mă gândesc. Undeva, spre finalul meciului cu CFR Cluj, la 2-2, mi-am dat seama că e imposibil să nu batem cu publicul acela senzațional în spate. Efectiv, am simțit cum coboară din tribune spre teren o energie care ne ghida spre poarta clujenilor, în încercările noastre disperate de a aduce bucuria. Ei bine, uite că publicul, al 12-lea jucător, a fost decisiv și ne-am impus în minutul 96. Îmi este foarte greu să cred că ne-ar putea bate cineva acasă cu asemenea atmosferă electrizantă. Vizavi de mesaj, vreau să le transmit un singur lucru: faceți ce ați făcut și până acum și ne vom bucura împreună mereu. Vă mulțumim!

interviu 1 3

interviu 1 2