Este un nume de fotbalist aflat pe buzele tuturor chiar dacă abia a împlinit 18 ani! Puștiul, născut pe 27 decembrie 2002 și crescut la școala de fotbal de la Nucet, a debutat în CASA Liga 1 pe 20 septembrie 2020, în partida FCSB - FC Argeş 3-0. Are deja 18 meciuri pe prima scenă, 12 începute ca titular, șase integralist, a marcat un gol, a dat trei pase decisive și a scos trei penalty-uri. Octavian Popescu este și cel mai tânăr marcator din acest sezon (etapa a 20-a, 30 ianuarie, FCSB - CSM Politehnica Iaşi 3 - 1)! 

Ce ai simțit în momentul în care ai fost transferat de FCSB, unul dintre cele mai importante cluburi din CASA Liga 1?

Am fost foarte fericit! Știam că dacă nu semnez prelungirea cu cei de la Craiova, voi ajunge aici. Am fost foarte entuziasmat de la început, era o șansă unică pe care o primeam în acel moment. Așa că am profitat de ea și am semnat fără să stau prea mult pe gânduri.

Cum ai reacționat în momentul în care ai fost anunțat că vei debuta la o vârstă atât de fragedă? Cum ți-ai gestionat emoția?

Sincer să fiu, nici nu mă așteptam să joc. M-au chemat la echipă după meciul cu CSA, din Liga a 3-a. Am primit mesaj să mă prezint la masă alături de echipa mare și așa am intrat în programul echipei. La pauza meciului cu FC Argeș, când antrenorul mi-a spus că voi intra pe teren, recunosc faptul că m-am emoționat. Era ceva la care nu mă așteptam, dar am încercat să-mi direcționez emoțiile către ceea ce aveam de făcut în teren. Și cred că am intrat destul de bine și fără frică.

În foarte scump timp ai devenit unul dintre cei mai lăudați tineri fotbaliști români. Cum se prezintă programul zilnic al unei vedete la doar 18 ani?

Eu locuiesc în Baza Sportivă FCSB și dedic cea mai mare parte a timpului pregătirii. Dimineața mă prezint la micul dejun alături de colegii mei, apoi avem antrenament, refacere, mănânc la prânz și apoi merg înapoi în cameră, unde mă odihnesc. Seara ies cu Ovidiu Perianu în oraș, mâncăm, mai facem cumpărături. Ceea ce face orice om normal. Nu e cazul să mă  numiți vedetă, sunt un tânăr jucător și atât!

Care crezi cu sunt atuurile tale pe teren și la ce capitole crezi că mai ai de lucrat?

Mai am de lucrat la capitolul forță, la finalizare, fiindcă nu înscriu mult deocamdată. În rest, sper să arăt pe teren ce calități am.

Care a fost modelul tău de jucător din România? Dar pe plan internațional?

Favoritul meu în România a fost Lucian Sânmărtean. Îmi plăcea foarte mult felul cum dribla și cum controla mingea. Pe plan internațional, îl admir foarte mult pe Neymar.

FCSB este un club cu foarte mulți suporteri și cu o presiune a rezultatelor enormă. Cum crezi că vei reacționa când fanii vor reveni din nou în număr mare în tribune? Ce mesaj le transmiți celor care iubesc FCSB?

Aștept cu nerăbdare momentul în care suporterii vor reveni pe stadioane! Ne lipsesc foarte mult și, cu siguranță, mi-ar face mare plăcere să evoluez în fața lor. Ar fi un imbold pentru mine și pentru colegii mei.

octavian 2