Nicolae Păun s-a născut pe 19 ianurie 1999, la Caracal. A început fotbalul în orașul natal, a trecut mai apoi pe la Viitorul Cluj, pentru ca în 2019 să se transfere definitiv la Sepsi OSK Sf. Gheorghe. A debutat în SuperLiga României pe 17 aprilie 2021, în partida Universitatea Craiova – Sepsi OSK 0-0. De atunci, a jucat 67 de meciuri oficiale pe prima scenă, a marcat șase goluri și a oferit coechipierilor săi două pase decisive.
Talentatul mijlocaș la închidere are două selecții la echipa națională. A fost convocat de Edward Iordănescu pentru meciurile cu Muntenegru, Bosnia – Herzegovina și Finlanda din UEFA Nations League, în luna mai a anului trecut. 

Ce ai simțit înaintea primului meci din prima ligă?

Am avut emoții foarte mari deoarece știam că poate e singura șansă ca să demonstrez că sunt capabil să fac performanță și să reușesc în continuare.

Care este partida de fotbal pe care nu o vei uita niciodată?

Debutul pentru echipa națională. Pentru mine, a reprezentat, în egală măsură, un moment de mândrie, dar și de bucurie. 

Sepsi OSK s-a calificat în semifinalele Cupei României. Cum vezi șansele de a ajunge în finală?

Ne bucurăm că am reușit să ajungem și anul acesta în semifinale, ceea ce, în opinia mea, deja este o performanță. Vom juca contra campioanei României, dar am demonstrat că putem face un joc bun cu orice adversar și eu cred că şansele de calificare sunt 50-50 la sută.

Ce planuri ai pe viitor?

Îmi doresc, în primul rând, să fiu sănătos. În al doilea rând, îmi doresc să joc cât mai bine aici, la Sepsi OSK, iar în viitor sper să pot evolua undeva și în străinătate.

Un jucător nu își poate neglija motivația. Ce te motivează pe tine ?

Dorinţa de a fi mai bun în fiecare zi, de a progresa, este un catalizator puternic pentru mine şi mă motivează foarte mult.

Ai un mesaj pentru tinerii care vor să se apuce de fotbal?

Este important să practici un sport din copilărie deoarece sportul te disciplinează, te responsabilizează și te educă pentru o mulțime de alte lucruri care îți pot fi de folos în viață.

 

33

31