Mihai Maximiliam Popa a apărat prima dată în Liga 1 poarta Astrei Giurgiu la doar 20 de ani. Se întâmpla exact anul trecut (14 noiembrie), într-o partidă terminată la egalitate (1-1) cu Dinamo. În acest sezon, constănțeanul format la Academia Gheorghe Hagi a ajuns la FC Voluntari, surpriza plăcută a campionatului, și pare că s-a născut titular. Atât la echipa de club, cât și la echipa națională U-21.

Ce ați simțit după ce ați pierdut în ultimul minut la Cluj, în fața campioanei?

Este teribil de frustrant! Cred că meritam cel puțin un rezultat de egalitate, am avut și noi ocaziile noastre, veneam după un parcurs bun ... Nu mai avem ce face acum, mergem înainte.

Urmează un meci cu FCSB, un alt meci tare și, apoi, cel cu Dinamo. Cum resimțiți voi, jucătorii, această încărcătură psihică?

Cred că toate meciurile sunt grele, nu doar cele cu CFR sau FCSB. Noi ne pregătim să jucăm fiecare meci la victorie, să luăm cele trei puncte. Nu mergem cu gândul mai departe, rămânem concentrați pe ceea ce trebuie noi să facem. Fiecare în parte.

Ați simțit o presiune suplimentară după ce ați avut acel șir de victorii consecutive?

Nu, nu am simțit nimic suplimentar. Pur și simplu atunci jucam bine, iar acum ne lipsesc rezultatele.

Aveți discuții în vestiar legate de viitorul vostru, de faptul că ați putea juca în play-off, despre o clasare între primele șase echipe ale României?

Toți suntem conștienți că o calificare în play-off ar însemna foarte multe pentru noi, pentru clubul nostru, dar nu mergem cu speranța atât de departe. Mai sunt multe meciuri, iar noi ne concentrăm pe cel mai apropiat dintre ele. 

După meciul de la Cluj, Dan Petrescu te-a lăudat foarte multe, a spus că ai fost extraordinar. Cum te-ai simțit auzind toate acestea?

Vă dați seama că m-am simțit măgulit! Să te laude um om de fotbal de calibrul lui Dan Petrescu, un fotbalist de legendă al României, înseamnă enorm pentru oricine. Da, a fost un gest pe care nu o să-l uit niciodată.

Cum te simți acum la FC Voluntari, mai ales că ai în față fotbaliști cu mare experiență, cum este Gabi Tamaș? Nu te temi când țipă la tine?

(Zâmbește) Nu, nici vorbă. Toată lumea din club, începând de la domnul președinte, continuînd cu colegii mei, cu oamenii de la stadion, toți m-au ajutat să mă simt ca acasă aici. Iar Gabi Tamaș este primul care mă corectează în timpul jocului.

Este un moment bun al carierei tale, titular la FC Voluntari, titular la echipa națională U-21. Care crezi că va fi următorul pas?

Nu, chiar nu mă gândesc la următorul pas. Tot ce îmi doresc este să rămân la aceeași formă sportivă, să pot munci în acest ritm și să progresez. Am o susținere totală din partea antrenorilor, deci totul depinde numai și numai de mine, de ritmul de muncă pe care trebuie să-l respect.

popa 2