Marius Stoica este noul antrenor principal al CS Mioveni. L-a înlocuit pe Flavius Stoican, cel care-l înlocuise pe Alexandru Pelici. Vine din cadrul clubului, unde a fost responsabil la Centrul de Copii și Juniori. Este ajutat de secunzii Iordan Eftimie și Iulian Preda. Muncește să scoată echipa din poziția ingrată a clasamentului Superligii României și să o ridice într-o zonă fără emoții de retrogradare.

Pentru CS Mioveni urmează meciul cu FCSB. Cum vedeți partida, cât de grea vi se pare?

Va fi o altă partidă dificilă, prin prisma forței ofensive a adversarului. FCSB are jucători foarte tehnici, care pot rezolva situațiile de criză prin individualitate, prin execuții personale. Trebuie să alergăm mult și să fim exacți în plan tactic. Mai trebuie să fim atenți la sfârșitul jocului și extrem de concentrați la situațiile de finalizare oportune.

Cum ați gestionat această pauză competițională datorată Campionatului Mondial? 

Am lucrat, în principal, la refacerea jucătorilor, atât mental cât și fizic. Am fost atenți să le păstrăm tonusul de competiție. Am ales să-i provocăm cu un joc util de deplasare, cu ceeea ce va dezvolta pe faza de atac FCSB, primul adversar. Cred că a fost un test bun, unde jucătorii au răspuns pozitiv ca exprimare în teren și efortul susținut.

Care este atmosfera acum în lot, având în vedere situația dificilă din clasament? 

Situația în clasament este apăsătoare, adevărat. Dar sunt în lot jucători cu un mental bun, care pot trece peste asta, iar ultimele jocuri le dau încredere și puterea să-și învingă adversarii. Pregătindu-se foarte bine la antrenamente pentru ceea ce urmează, vor aduna și punctele care ne lipsesc!

Cum vedeți ieșirea echipei din această situație? Ce șanse are CS Mioveni pentru salvarea de la retrogradare?

Mă repet, printr-o pregătire bună, într-o atmosferă bună de grup, cu gândul de a respecta meseria pe care o au, fotbaliștii noștri pot avea o exprimare superioară în timpul jocului. Dacă reușim acest lucru, șansele noastre vor crește odată cu înjumătățirea punctelor.

De când ați preluat echipa, ați jucat cu Farul și CFR, urmează FCSB și Universitatea Craiova, un parcurs extrem de greu. Nu v-a fost teamă să intrați în acest carusel?

Poate mulți făceau pasul înapoi văzând această programare, dar eu sunt o persoana pozitivă, știu ce îmi doresc, nu sunt la prima încercare de acest gen, indiferent dacă nivelul a fost altul. Apoi, nu putem refuza acest club, indiferent de situație.

Care este filosofia dumneavoastră ca antrenor? 

Ca antrenor, mi-am propus întotdeauna să pot învăța de la alții și să-i pot învăța, la rândul meu, pe alții. Îmi place foarte mult jocul ofensiv, dar trebuie să te adaptezi jocului în funcție de ce variantă îți oferă adversarul. Filosofia mea? Poate prea mult spus, filosofie ... Crezul meu se rezumă la două principii, respectul față de grupul cu care lucrez și disciplina care îți aduce liniște în zona de lucru. Da, datorez enorm clubului din Mioveni și sper să-i pot întoarce tot binele înapoi cu ajutorul acestei echipe!

33