Marius Măldărășanu are peste 330 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc în tricourile celor de la Petrolul, Rapid și FC Brașov. Și opt selecții la echipa națională. A câștigat campionatul României cu Rapid (1999), pe cel al Turciei cu Beșiktaș (2003), a ridicat de trei ori Cupa și de patru ori Supercupa României. A jucat un sfert de finală în UEFA Europa League (2006, Rapid), fiind decorat de președintele de atunci al României cu medalia „Meritul Sportiv clasa a II-a cu o baretă”.

Și-a început cariera de antrenor la Astra Giurgiu și, mai apoi, după un sezon pe banca divizionarei secunde Metaloglobus, a preluat-o pe FC Hermannstadt. A reușit într-un timp foarte scurt să o scoată din șocul psihic al retrogradării, să o pună pe picioare solide și să revină după numai un sezon în Superligă. Este supranumit în lumea fotbalului ”omul care tace și face”.


Cum ați resimțit impactul cu Superliga, a fost un șoc sau doar o reîntâlnire cu performanța?

Nici una, nici cealaltă. A fost o satisfacție.

Ați debutat cu o victorie la scor. Dincolo de un moral bun, ea asigură și o continuitate în performanță?

Într-adevăr, după o victorie câștigi mult din punct de vedere mental, dar continuitatea vine odată cu rezultatele pozitive și în următoarele meciuri.

Ce își propune FC Hermannstadt pentru această ediție de campionat?

Am mai declarat în alte interviuri, menținerea în Superliga în acest sezon este obiectivul nostru.

Ați fost elevul lui Mircea Lucescu. Ați preluat și metodele lui de antrenament? 

Există foarte multe metode de antrenament, dar cel mai mult am preluat de la domnul Mircea Lucescu latura pedagogică a meseriei de antrenor.

Cât de mult contează faptul că nu jucați încă pe stadionul propriu?

FC Hermannstadt este o echipă înființată de doar șapte ani, iar istoria unui club se crează în timp. Trebuie să mai avem răbdare. Am avut până acum, vom avea și în continuare, de aceea urmăm toți pașii într-un mod firesc. Normal că ne gândim la momentul când vom fi încurajați de suporteri pe Stadionul Municipal din Sibiu, dar momentan acestea sunt condițiile. Trebuie să jucăm la Mediaș, unde în sezonul trecut am reușit revenirea în prima ligă. Suntem foarte recunoscători tuturor celor care ne sunt în permanență aproape, fie că vorbim despre meciurile considerate pe teren propriu sau cele din deplasare. Îi respectăm foarte, foarte mult pe toți suporterii!

Baba Hassan a debutat cu două goluri. Îl vedeți între golgheterii din Superligă?

Datorită profilului său ca jucător, pentru Baba consider că este mai bine să își facă treaba la mijlocul terenului, ca mijlocaș. Dacă dă goluri sau dacă va da mai multe goluri, acest fapt va fi un bonus , adică un real câștig pentru FC Hermannstadt.

Care sunt atuurile echipei dumneavoastră în acest sezon?

Forța și unitatea grupului sau, dacă vreți, omogenitatea. Sunt un grup frumos și puternic, iar echipa noastră stă bine pe plan sportiv. Sunt mulți fotbaliști care au mai evoluat în prima ligă. Atmosfera este una foarte bună. Avem bărbați adevărați, care se respectă între ei și respectă acest sport minunat numit fotbal.

3 - 2

3 - 3