FC Argeș nu a rămas prea mult timp fără antrenor după despărțirea de Andrei Prepeliță. Exact în ziua în care piteștenii au încheiat conturile cu fostul tehnician, s-au înțeles cu Marius Croitoru, care a semnat cu gruparea din Trivale o înțelegere valabilă pe 1 an și 7 luni. Debutul lui Croitoru ca antrenor al piteștenilor va avea loc duminică, de la ora 18.15, în deplasarea de la UTA Arad.  

Domnule Croitoru, cum vă simțiți în postura de antrenor al echipei FC Argeș?

Mă simt onorat că am ajuns pe banca tehnică a unei mari echipe din România. Este o plăcere deosebită să antrenez FC Argeș și o oportunitate. Obiectivul principal este să repetăm performanțele pe care le-a făcut Andrei Prepeliță. Îl felicit pentru ce a reușit. Nu este ușor pentru o echipă care era de doar un an în Liga I să ajungă în play-off. Nu va fi ușor, dar pot să vă asigur că voi face totul pentru a face performanță. Rezultatele se fac în timp, iar cine crede că poate să facă performanță peste noapte se înșală. 

Ați mai avut și alte oferte după despărțirea de FC U Craiova?

A fost o perioadă agitată pentru mine din punct de vedere profesional. Am fost în discuții cu mai multe cluburi din România și n-a fost ușor, din viața noastră, a anttrenorilor, fac parte și astfel de momente. Trebuie să ni le asumăm. Noi suntem profesioniști, iar pentru noi vorbesc doar faptele. Mă bucur că s-a lămurit situația.

Ce puteți schimba la echipă într-o perioadă scurtă de timp?

M-am uitat la toate echipele și am analizat jocul lor din postura de adversar. E clar că FC Argeș este o echipă bună, dar voi încerca să schimb fața jocului. Fiecare antrenor are propriul stil și vede puțin diferit jucătorii și pozițiile lor. În momentul de față, suntem nevoiți să mergem până în iarnă cu acest lot de jucători. Evaluarea o voi face în iarnă, e clar că vor apărea schimbări.

Ați stabilit staff-ul tehnic cu care veți lucra?

Rămâne domnul Schumacher pentru că este cu Licența Pro. Am venit cu un asistent de-al meu. La începutul săptămânii viitoare, vreau să completăm lotul cu un antrenor de portari și cu un preparator fizic. 

Ce obiectiv aveți la Pitești?

Obiectivele sunt calificarea în play-off și să etalăm un fotbal frumos. Performanța imediată înseamnă play-off pentru a ne putea stabiliza din punct de vedere al performanței. Dacă nu vom reuși, asta e, o luăm de la capăt. Este important să facem o analiză cu ce se va întâmpla pe viitor. În primul rând mă refer la lotul de jucători. Noi, antrenorii, suntem susținuți doar de rezultate. Domnul primar mi-a promis că voi avea aceeași libertate pe care am avut-o la FC Botoșani pentru a repeta lucrurile bune pe care le-am făcut acolo.

Care a fost primul mesaj pentru jucători?

Să dea tot ce au mai bun pentru echipă și să își respecte munca pentru care au fost angajați. Nu poți să fii bun astăzi, iar în două săptămâni, o lună sau două, să nu mai fii bun. Fotbalul nu se uită, este vorba doar despre ceea ce faci în viața privată. Viața privată îți dă și nota antrenamentului. Nu poți să pierzi două nopți, iar apoi să vii să te antrenezi sută la sută, nu există așa ceva! Sunt jucători tineri, fotbaliști cu perspectivă, și ar trebui ca ei să își impună ei un target pe termen apropiat și mediu pe care trebuie să-l atingă. Este foarte important ce își doresc ei.   

Ce așteptări aveți de la suporterii piteșteni?

Știu că iubitorii echipei și suporterii au văzut de-a lungul timpului fotbal de calitate, performanțe mari. Avem nevoie de sprijinul lor, atât eu, cât și jucătorii. Trebuie să înțeleagă că nu este un moment dezastruos, dar nici un moment foarte plăcut pentru ei. Îmi doresc foarte mult ca atunci când vom juca acasă să fim sprijiniți. Avem nevoie de aportul lor pentru că lucrurile se fac împreună. Doar împreună putem fi mai puternici!

22

23