Marco Dulca a venit la Târgoviște după prima etapă a acestui sezon, sub formă de împrumut, de la Viitorul Constanța. Fotbalistul, în vârstă de 21 de ani, ajuns rapid unul dintre jucătorii de bază ai Chindiei, marea revelație a primei părți a campionatului. Mijlocașul a făcut junioratul la Universitatea Cluj și în Anglia, la Swansea, și a ajuns la clubul lui Gică Hagi în iulie 2019, în aceeași vară în care Chindia s-a mutat din nou, după 21 de ani, în CASA Liga 1. La Târgoviște, a marcat și primul său  gol la seniori. Marco Dulca a jucat 15 meciuri în primele 20 de etape din campionat, în 12 dintre ele fiind integralist.

Marco, felicitări pentru evoluțiile tale. Cum explici acest parcurs bun al Chindiei?

Cred că am reușit să închegăm o echipă competitivă la Târgoviște. Putem să ne ridicăm la nivelul primelor echipe din clasament, iar rezultatele o dovedesc. Am bătut la Craiova, am făcut egal cu CFR Cluj, rezultatele vorbesc în locul nostru. 

Apropo de meciul cu CFR Cluj, ai fost desemnat cel mai bun de pe teren, chiar dacă echipa ta a pierdut ...
 
A fost un efort al grupului, fără grup nu aș fi fost niciodată în această postură. Cred că meritam mult mai mult cu CFR Cluj, ca rezultat vorbesc. Toți băieții s-au mobilizat exemplar, ne pare teribil de rău că am pierdut. 

Spune-ne ceva despre venirea la Chindia. A fost un pas înapoi să ajungi de la Viitorul la o echipă care sezonul trecut terminase campionatul pe ultimul loc?

Colegii, staff-ul tehnic și cel administrativ m-au primit foarte bine și acest lucru a cântărit enorm în acomodarea mea rapidă. Primul meu gând a fost să joc cât mai mult și cât mai bine, și să ajut această echipă să fie o surpriză plăcută în CASA Liga 1. Nu, nu a fost pas înapoi pentru mine, ci unul înainte!

 
Ce relații ai cu fanii, în condițiile în care tribunele acum sunt închise pentru ei? 

Simt tot timpul o foarte mare susținere pentru noi, cei de la Chindia! Primim mesaje de încurajare, oamenii ne transmit că vor să revină cât mai repede pe stadioane și sperăm ca această situație neplăcută să se termine curând, să ne întoarcem cât mai repede la normal. Din câte am văzut în sezonul trecut, Chindia era fruntașă la numărul de spectatori, atunci când accesul acestora pe stadioane era permis. Abia aștept să ne fie din nou aproape, mi-e dor de suporteri!

chindia-2