Marco Alexandru Dulca s-a născut pe 11 mai 1999, la Pohang, în Coreea, acolo unde tatăl său, fostul internațional Cristian Dulca, evolua pentru Steelers. A început să joace fotbal încă de la vârsta de cinci ani, la Universitatea Cluj. După alți zece ani, și-a continuat junioratul la Academia lui Swansea City. Transferat de Viitorul Constanța (actuala Farul), a debutat în prima ligă pe 28 iulie 2019, în partida Viitorul – FC Hermannstadt 3-2.
Achiziționat definitiv de Chindia Târgoviște, Marco Dulca a adunat deja 61 de meciuri pe prima scenă la doar 22 de ani! A evoluat pentru naționalele U-15, U-17 și U-21, și a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokio.

Cum ți se pare parcursul echipei tale din acest sezon?

Încă nu ne-am ridicat la nivelul pe care l-am avut sezonul trecut, dar sunt sigur că avem puterea de a reveni și a demonstra încă o dată forța acestui grup. E un campionat mult mai greu ca cel de anul trecut, trebuie să recunoaștem.

Cât de mult e influențată poziția din clasament de arbitraje?

Dacă nu erau acele greșeli de arbitraj împotriva noastră sunt sigur că aveam cel puțin șase puncte în plus în momentul de față. Influențează foarte mult aceste erori, atât poziția echipei în clasament, dar mai ales moralul jucătorilor.

Cum vezi ultimul meci, cel de duminică, de la Giurgiu, cu Academica Clinceni?

Urmează un meci foarte greu, cu o echipă în revenire de formă. Chiar dacă nu stau bine în clasament, cei de la Clinceni au jucători cu calitate, care pot să facă diferența. Niciun meci nu mai este ușor, dar trebuie să mergem la Giurgiu cu gândul la toate cele trei puncte.

Sunt șanse să reveniți acasă în finalul sezonului. Ce ar însemna pentru tine să joci în sfârșit la Târgoviște, în fața unui stadion plin?

Aștept de când am venit la Târgoviște acest moment și sper să se întâmple cât mai repede posibil. Sunt foarte mulți suporteri care așteaptă să ne vadă acasă. Împreună cu ei, Chindia va arăta mult mai bine! Pentru mine ar fi un sentiment plăcut să joc pe noul stadion și sper să ajut această echipă cum pot eu mai bine.

Cum a fost anul 2021 pentru fotbalistul și omul Marco Dulca?

Pentru mine acest an se termină excelent. Am participat la Campionatul European U-21, am reprezentat România la cea mai mare competiție sportivă din lume, Jocurile Olimpice, și am avut evoluții bune și la echipa de club. Desigur, mai sunt multe de pus la punct pe plan profesional, dar timpul și munca de la antrenamente mă vor ajuta să le rezolv pe toate. 
În afara fotbalului, sunt un om împlinit și fericit. În primul rând, pentru că sunt sănătos, iar mai apoi pentru că am familia și iubita lângă mine, care mă susțin indiferent de situație. Ei mă ajută să devin mai bun în tot ceea ce fac.

dulca 2