Ajuns la Universitatea Cluj în septembrie, Mamadou Thiam a fost cel mai bun jucător al „șepcilor roșii” în acest sezon, cu nouă goluri marcate în toate competițiile. Pe lângă cifrele statistice, senegalezul a impresionat cu driblinguri și execuții tehnice, care au încântat publicul de pe Cluj Arena și nu numai.
Pentru „studenți”, urmează ultimele bătălii pentru a se menține în Superligă și în sezonul viitor, dar și o semifinală de Cupa României cu UTA Arad. Golgheterul Universității ne-a vorbit într-un interviu despre cum vede finalul de campionat, dar și despre cum s-a adaptat la Cluj-Napoca.

Un final de sezon dificil în fața voastră. Cum vezi tu seria de meciuri care urmează pentru "U" în campionat?

Avem o serie de șase jocuri, iar noi ne dorim să ne îndeplinim obiectivul de a rămâne. Trebuie să abordăm finalul de campionat de la meci la meci, să fim concentrați, iar așa vom reuși să ne menținem în prima ligă.


În cele 11 meciuri jucate pe Cluj Arena, "U" a reușit să iasă neînvinsă de nouă ori, în timp ce lucrurile au arătat diametral opus la Mediaș. E energia tribunei un factor decisiv pentru echipă?


Cu siguranță. Numerele vorbesc pentru noi. Când am jucat la Cluj Arena, fanii ne-au împins de la spate. E fortăreața noastră. Trebuie să jucăm aici și sper ca ultimele meciuri să le jucăm aici.


Ai marcat golul decisiv care a adus Universitatea în semifinalele Cupei României. Cum ar fi pentru tine să închei acest sezon cu un trofeu?


Ar fi foarte frumos. Pentru asta am început să joc fotbal. Vom lupta pentru asta. Chiar dacă pentru noi campionatul e mai important, vom da totul și în Cupa României. Vom da 100% pentru a ajunge în finală și pentru a câștiga acest trofeu.


Care e cel mai frumos moment pe care l-ai trăit de când ai venit la "U" Cluj?


Cred că a fost victoria cu FC Botoșani. După joc, suporterii au cântat pentru mine și chiar a fost un moment special pe care l-am apreciat.


Trecem la o întrebare puțin mai personală. Cum îți petreci timpul liber și ce îți place cel mai mult la orașul Cluj-Napoca?

În general, timpul liber pe care îl am îl petrec doar alături de familie. Când nu am antrenamente sau meciuri doar stau acasă și mă odihnesc. Nu sunt genul de om care iese prin oraș. 

A fost greu să te apaptezi la viața din România?

Singura problemă e că nu vorbesc română, dar, din fericire, oamenii de aici vorbesc engleză, deci din punctul acesta de vedere pot zice că m-am adaptat.

Care este mesajul tău pentru suporteri acum când suntem în fața unor meciuri foarte importante?

Îmi doresc să continue să fie lângă noi, să ne susțină, pentru că s-a văzut încă de la începutul sezonului ce înseamnă sprijinul lor. Când sunt în spatele nostru ne transformăm într-o echipă de un alt nivel.

23

21