Louis Munteanu s-a născut pe 16 iunie 2002, la Vaslui, a fost elevul Academiei Gheorghe Hagi și a debutat în prima ligă la doar 17 ani și patru luni, pe 27 octombrie 2019, în partida Dinamo – Farul 3-2. În prezent, este în prorietatea echipei italiene Fiorentina, care a a ales să-l împrumute, pentru al doilea an consectiv, Farului Constanța. 
A terminat sezonul trecut al SuperLigii cu zece goluri și șase pase decisive, fiind omul-cheie în meciul tensionat cu FCSB, care a adus titlul de campioană echipe dobrogene. 
Revenirea atacantului în acest sezon a fost la fel de spectaculoasă! A marcat două doluri în poarta Universității Craiova chiar la debut, fiind desemnat ”Omul meciului”. Idolul său este Robert Lewandowski.

Bine ai revenit în SuperLigă! Care sunt gândurile tale acum?

Bună ziua, mulțumesc frumos. Mă bucur foarte mult că am revenit, sper să am evoluții cât mai bune pentru că sunt atacant și asta mi-am propus, adică să am cât mai multe realizări ofensive pentru echipa mea.

Farul a rămas aproximativ în aceeași formulă, te-ai întâlnit cu aproape toți colegii. A plecat doar Denis (n.n. Alibec), dar a venit Constantin Budescu. Cum crezi că vei colabora cu el?

Sunt convins că mă voi înțelege foarte bine cu el, are foarte multă calitate și experiență. Dacă vom fi sănătoși, vom face meciuri spectaculoase împreună.

Cum ți-ai petrecut vara?

Nimic neobișnuit, ca să zic așa. Am plecat imediat după terminarea campionatulul nostru în Italia, am făcut pregătirea cu Fiorentina și, la finalul ei, conducătorii și antrenorii au decis că voi fi din nou împrumutat un sezon.

Ce a contat în alegerea ta, pentru că după un sezon foarte bun cu Farul, în care ai ieșit campion, cu siguranță că au fost și alte opțiuni?

Am fost decis să vin aici, vreau să adun cât mai multe meciuri. Au fost și alte variante, dar nu au contat pentru mine. Așa cum am spus mai devreme, vreau să fac diferența meci de meci și să-mi ajut echipa să-și îndeplinescă obiectivele. Am urmărit toate meciurile Farului de până acum, atât din campionat, cât și din cupele europene, mi-aș fi dorit să fiu și eu lângă colegii mei, să-i pot ajuta la o adică. Din păcate, nu s-a putut mai repede, dar sunt fericit că s-a întâmplat așa până la urmă.

Ai încheiat sezonul trecut cu un gol istoric pentru Farul. Acum, la revenirea în SuperLiga României, ai adus victoria echipei tale împotriva Universității Craiova cu două goluri spectaculose ... 

(Zâmbește) M-am bucurat mult pentru aceste două goluri! Așa s-a întâmplat și anul trecut, în primul meci țin minte că am intrat în ultimele 30 de minute și am întors scorul cu FC Voluntari de la 1-2, apoi am dat alte două goluri și în următorul, cu CFR. Mi-am propus că în acest sezon să fiu mult mai bun decît în precedentul.

Cât de importantă a fost victoria cu Universitatea Craiova, mai ales că veneați după trei înfrângeri în campionat?

Mai important este că am făcut un meci bun, iar suporterii au fost fericiți alături de noi. Nu contează realizările mele personale atât timp cât nu se pun în slujba echipei. De asta sunt ”nouar”, trebuie să fiu în careu la capătul tuturor centrărilor venite de la coechipieri. Mă bucur că am fost inspirat și că nu i-am dezamăgit. Nici pe ei, nici pe cei care au încredere în mine și nici pe fantasticii noștri suporteri.

22

23