Louis Munteanu s-a născut pe 16 iunie 2002, la Vaslui. Produs sută la sută al Academiei Gheorghe Hagi, a debutat în prima ligă la doar 17 ani și patru luni. Se întâmpla pe 27 octombrie 2019, în partida Dinamo – Farul 3-2. Primul gol l-a reușit după doar câteva zile, pe 1 noiembrie, în victoria de acasă împotriva Chindiei Târgoviște (3-0). După numai un an a fost transferat de Fiorentina, unde a evoluat pentru selecționata Primavera în 40 de partide, marcând 13 goluri. A făcut parte din toate loturile naționale de juniori, fiind selecționat o singură dată și la echipa de tineret. S-a întors sub formă de împrumut la Farul Constanța și și-a fixat obiective îndrăznețe.

Bine ai revenit în Superliga României, cu ce gânduri te-ai întors?

Mulțumesc. Mă bucur enorm că am revenit, vreau să am evoluții cât mai bune, să dau multe goluri și să-mi ajut echipa să-și atingă obiectivele.

Farul a început foarte tare acest sezon, crezi că vei prinde repede echipa?

Eu voi face tot ce ține de mine. Chiar vorbeam cu colegii, la antrenamente, că îmi doresc enorm să joc în fața acestui public cald și să-i fac fericiți pe suporteri.

În sezonul de debut ai evoluat în 19 de partide și ai marcat trei goluri. Crezi că poți egala aceste performanțe?

Vă dați seama că îmi doresc asta! Mai mult, îmi propun să marchez de cel puțin trei ori mai mult. Mă voi pregăti bine și sper să am evoluțiile așteptate de mine și de toți cei care au încredere în mine.

Cum au fost cele două sezoane petrecute în Italia, la Fiorentina?

M-am acomodat repede și bine. A fost o expreriență sportivă deosebită. În primul an, am fost la Primavera și realizările mele au fost apreciate. În al doilea an, am urcat la echipa mare, dar aici concurența era copleșitoare. Nu am evoluat în multe meciuri, dar pregătirea și experiența acumulată sunt puncte câștigate în dezvoltarea mea ca fotbalist și om. Sper ca toate acestea să mă ajute acum, în campionatul României.

În linia de atac a Farului sunt jucători cu mare experiență, Alibec, Torje, Morar. Cum vezi această concurență?

Concurența ajută întotdeauna clubul, performanțele lui. Nu mă sperie, eu sunt fericit că am revenit la echipa pe care o iubesc cel mai mult și voi face tot ce ține de mine pentru a-i mulțumi pe suporteri și pe Mister (n.n. Gheorghe Hagi), cu care am avut tot timpul o relație apropiată. Mai mult, în tot timpul petrecut aici, de când eram doar un copil, m-am înțeles excelent cu toată lumea, mă simt ca acasă.

Care este fotbalistul tău preferat?

Robert Lewandowski. Îmi place tot ce face pe teren, pot spune că este idolul meu.

Cum îți petreci timpul liber?

Acasă, cu familia, mă mai joc pe calculator, butonez telefonul. Mai ies cu prietenii în jurul casei, mă mai uit la seriale. Nu am prea mult timp mort între pregătire, odihnă, refacere, programul echipei. Nu, nu fac nimic neobișnuit.

Dacă nu ar fi fost fotbalul, ce alt sport ți-ar fi plăcut să practici?

Tenisul de câmp. Sunt fan Simona Halep, mai ales că este de aici, din Constanța, o mândrie pentru țara noastră.

Ai fost la toate loturile naționale de juniori. Ai gânduri mai sus?

Acesta este și unul dintre motivele pentru care m-am întors la Farul. Vreau să revin în circuitul naționalei de tineret demonstrând prin jocul de la echipa de club că merit această onoare. Visez să ajung la Euro și să arăt și acolo ce știu!

31

33