A împlinit 50 de ani pe 26 martie. Dintr-un sfert de veac, mai bine de două decenii le-a dedicat fotbalului. 32 de selecții la echipa națională, 359 de meciuri jucate cu FC Național, Pandurii Târgu Jiu, Dinamo, Standard Liege, Mons sau Royal Antwerp și 11 echipe din prima ligă antrenate (FC Național, Dinamo, CS Otopeni, ASA Târgu Mureș, FC Vaslui, Pandurii Târgu Jiu, Internațional Curtea de Argeș, Politehnica Iași, FC Botoșani, FC Hermannstadt, FC Voluntari) certifică o carieră frumoasă. Cum așchia nu sare departe de trunchi, fiul său Denis este unul dintre fundașii pe care campioana României, CFR Cluj și naționala U-21 se pot baza. Liviu Ciobotariu a pornit acum într-o nouă aventură. A preluat-o pe FC Voluntari, echipa sa a obținut patru victorii consecutive, practică un fotbal de calitate și se bate cu șanse mari pentru play-off.

Patru victorii consecutive si revelația acestui început de sezon … Cum este acolo sus, între primele formații și cât de greu a fost să ajungeți în această poziție?

Mă bucur de acest parcurs bun și asta se datorează întregului lot, tuturor jucătorilor pe care îi am la dispoziție, pentru că se pregătesc foarte bine. Repet, foarte bine! Stăm mulțumitor fizic, tehnico-tactic și, evident, că asta se vede și în teren.

Cum a fost împotriva Rapid-ului ?

În momentul în care ești pe un drum bun, este foarte greu să rămâi cu picioarele pe pământ. Noi veneam după trei victorii la rând în campionat și reușisem să trecem mai departe în Cupă. Am reușit să ne concentrăm și să câștigăm pentru că am muncit în săptămâna premergătoare la fel de mult ca în fiecare zi și rezultatul s-a văzut.

Cât de mult vă ajută Gabi Tamaș în vestiar și cum vi s-a părut decizia de a renunța la funcția de președinte și chiar la banderola de căpitan ?

Este adevărat că am avut o discuție cu el înainte, dar a fost decizia exclusivă a lui. Eu am fost în totalitate de acord cu ideea lui pentru că, din punctul meu de vedere, este foarte important să te concentrezi la ceea ce ai de făcut, și aici mă refer la fotbalistul Gabi Tamaș. Trebuia să se ocupe de lucruri extra-fotbalistice și, cu siguranță, îl încurcau și puneau o presiune pe el. Cred că el a fost inspirat când s-a oprit din toate activitățile ce nu țineau de fotbal, pentru că acum se vede o creștere a randamentului său în joc.

Urmează un meci dificil cu Farul. Cum vezi această întâlnire cu Gheorghe Hagi?

Exact cum ai spus! Întâlnim o echipa care are un antrenor foarte bun, este fără doar și poate între primii trei din țară, cu o filosofie de joc de atac, o posesie progresivă foarte exactă. E o formație ce a pornit cu o mentalitate de academie, apoi s-a lucrat foarte mult cu jucătorii respectivi și iată că au devenit o echipă foarte puternică. Jucători tineri de perspectivă. Dacă ne uităm la toate echipele naționale, Farul are la fiecare grupă de vârstă fotbaliști, în concluzie va fi un joc foarte dificil pentru noi.

Care este forța formației tale? Ce are special această echipă de a reușit să devină revelația Ligii I?

Eu cred că forța noastră o reprezintă maturitatea în joc și asta se vede. Poate și eu am transmis o liniște jucătorilor, aici mă refer la exprimarea în teren. Am început un pic mai greu, aveam frâna de mâna trasă, dar după discuții cu jucătorii și ce am lucrat la antrenamente echipa a prins încredere pentru a se exprima pe teren și acum mi se pare că arătăm maturitate în joc. Mie, ca antrenor, jucătorii îmi dau această senzație, că nu putem să primi gol decât, Doamne ferește, printr-o greșeală personală. Când atacăm sunt convins că avem calitate și abilitate tehnică să putem să înscriem. Cel puțin, asta este viziunea mea acum.

Puteți duce acest ritm pentru a rămâne în primele șase?

Este prea devreme să îmi dau cu părerea. Mă bucur pentru rezultate, pentru tot ce se întâmplă în momentul de față, mă bucur pentru jucători că sunt într-o formă foarte bună și avem rezultatele pe care le avem, dar cred că, după 10 etape, e greu să văd dacă putem sau nu. Evident că m-aș bucura să rămânem în această formă, să avem o constanță în rezultate și să rămânem pe poziția pe care suntem acum până la final.

Screenshot_1