A terminat ediția 2021-2022 în CASA Pariurilor Liga 1 pe poziția a patra cu o echipă, FC Voluntari, pe care mulți o vedeau drept o candidată la retrogradare înaintea primei etape. A jucat finala Cupei României, fiind învins la limită de Sepsi OSK Sf. Gheorghe, după ce eliminase cluburi mult mai bine cotate. Aceste performațe în aparțin lui Liviu Ciobotariu, un fost internațional român ajuns la 51 de ani (n.n. a îmbrăcat României în 32 de meciuri) și metamorfozat într-unul dintre cei mai competenți tehnicieni din fotbalul românesc.

Cum a fost acest sezon?

A fost un sezon greu, cu multă încărcătură fizică și, bineînțeles, emoțională. Datorită faptului că am reușit în premieră să accedem în play-off și pentru că am jucat finala Cupei României, îl pot considera un sezon de excepție. Un sezon în care am trecut prin mai multe stări, de la suspans la fericire, toate aceste stări ne-au ajutat, paradoxal, să ne auto-depășim. Încă o dată, a fost un sezon perfect, dacă ne raportăm la situația clubului nostru, FC Voluntari.  

Ce a contat cel mai mult în realizarea performanțelor ?

Seriozitatea și implicarea jucătorilor în antrenament, respectarea sarcinilor de joc și unitatea de grup. Aceștia au fost factorii care au contat cel mai mult în realizarea acestor performanțe.

E greu de ținut un vestiar cu Gabi Tamaș, Igor Armaș și Constantin Budescu?

Cei trei au jucat în carierele lor la un nivel foarte ridicat. Mai ales, Gabi Tamaș, dar nu individualizez. Eu cred că ei pot aduce un plus echipei, prin calitățile lor, prin experiența lor, prin tot ceea ce fac ei, atât în vestiar, cât și în afara lui. Ei îi ajută permanent pe ceilalți, mai tineri. E foarte clar că mi-am dorit asemenea fotbaliști în vestiarul meu. Întotdeauna mi-a plăcut să lucrez cu jucători cu personalitate, să câștigăm împreună un trofeu. Dorința mea rămâne aceeași, să câștig un trofeu.

Se putea mai mult ? Dacă, da, cum ? Ce putea fi mai mult decât clasarea în spatele celor trei granzi ai campionatului?

Eu consider că am scos maximum din acest campionat. Locul al patrulea ne face să fim mândri, am terminat în careul de ași, în spatele celor trei mari puteri, cu care nu ne putem compara în ceea ce înseamnă buget sau lot de jucători. Nu ne putem compara cu cei de pe primele trei locuri. Rana noastră este că am pierdut un trofeu. Am jucat finala Cupei României, este clar că o puteam câștiga, însă eu sunt mulțumit pe ansamblu de tot ce s-a întâmplat în acest sezon, de tot ce s-a petrecut la această echipă, mai ales că în sezonul trecut jucasem baraj de menținere în Liga 1. Făcând o recapitulare, o analiză a tot ceea ce s-a întâmplat, este clar că suntem pe plus. Singurul lucru pe care-l mai puteam face, era câștigarea unui trofeu, Cupa României. 

Poate FC  Voluntari să rămână și în sezonul următor o echipă de play-off ?

Cu siguranță că va fi un sezon mult mai greu, va trebui să muncim suplimentar pentru a putea emite aceleași pretenții.

Există o formulă câștigătoare în fotbal din CASA Pariurilor Liga 1 ! Există o cheie a succesului ?

(Zâmbește) Eu nu cred că există o formulă câștigătoare. Sau o rețetă. Există, mai degrabă, o cheie a succesului și asta s-ar putea traduce prin muncă, pregătire și inspirație. Și, poate, mai există și câteva alte aspecte.

liviu 2

liviu 3