Liviu Antal nu are nevoie de o prezentare amplă, este cunoscut și respectat de toți iubitorii fotbalului. Ardeleanul, născut pe 2 iunie 1989 la Șimleu Silvaniei, a început junioratul la LPS Bihorul Oradea. A câștigat campionatul și Supercupa României în 2011 cu Oțelul Galați, a fost cel mai bun marcator al campionatului 2013-2014. După o carieră întinsă la Concordia Chiajna, ASA Târgu Mureș, Oțelul, FC Vaslui, Genclerbirligi, Beitar Ierusalim, Hapoel Tel Aviv, FCSB, Pandurii Tg. Jiu, CFR Cluj și Zalgiris Vilnius a revenit în CASA Liga 1, în tricoul Bătrânei Doamne a fotbalului românesc. Și-a arătat imediat valoarea, deschizând scorul în victoria din ultima etapă, cu cel mai rapid gol al actualei ediții de campionat (Academica – UTA, secunda 27)!

Cum ai regăsit campionatul României?

Am găsit un campionat schimbat în bine! Pot să spun că sunt surprins plăcut de investițiile făcute în infrastructura sportivă. Au apărut multe stadioane noi, moderne, la nivel european. Condițiile de antrenament, refacerea și tot ce ține de pregătirea sportivă sunt, de asemenea, mult îmbunătățite.

Ce știai despre UTA înainte de semna contractul?

UTA nu are nevoie de prea multe cuvinte pentru a fi descrisă. Un club cu tradiție, un club care este susținut de suporteri adevărați, un oraș care se bucură enorm la victoriile echipei și care suferă cumplit atunci când ea pierde.

Care ți se pare cea mai puternică echipă din CASA Liga 1?

Noi suntem cel mai mare adversar al nostru! Noi înșine, nimeni altcineva!

Cât de mult contează lipsa fanilor pentru UTA, știindu-se că ei sunt speciali?

Am spus ceva mai devreme, UTA este un simbol pentru fanii ei și pentru toți oamenii care susțin acest club. Este un oraș întreg în spatele acestei echipe, cu un atașament crescut zi de zi într-o istorie de peste o sută de ani. Noi, jucătorii, vom fi mult mai puternici cu această fantastică galerie alături, meci de meci. Cu siguranță, va fi un plus mare să jucăm cu suporterii noștri în tribune. Abia aștept!

Care sunt diferențele dintre campionatul nostru și cel din Lituania, având în vedere că acolo ai câștigat anul trecut al doilea titlu al carierei? 

Vedeți dumneavoastră, în Lituania, baschetul este cel mai iubit sport, sportul Rege, cum se spune. Nu fotbalul. Investițiile mari în infrastructură s-au făcut pentru baschet, pentru dezvoltarea lui. Am mai spus, în România s-au făcut investiții serioase pentru fotbal, așa că nu există termen de comparație între campionatele de fotbal ale celor două țări. Concluzionând, nivelul campionatului nostru este mai ridicat.

uta2