Leo Lacroix este un elvețian născut la Lausanne, pe 27 februarie 1992, din tată elvețian și mamă braziliancă. Are un fizic impunător (1.97 m) și a evoluat în cariera sa pentru cluburi importante cum sunt Sion, Saint Etienne, FC Basel sau Hamburger SV.  În 2018, FC Basel l-a ales ca înlocuitor al lui Manuel Akanji, care tocmai se transferase la Borussia Dormund și care anul trecut a fost cumpărat de Manchester City. Soarta a făcut ca Basel să nu îl păstreze în lot și să ajungă tot în 1. Bundesliga, la prima echipă din Hamburg.

În 2021, Leo Lacroix a ajuns în Australia, la Western United, pentru care a evoluat în 50 de meciuri oficiale. Are trei convocări la U21 și una la naționala mare a Elveției.

Hei Leo, cum te simți în România? Ce te-a determinat să alegi FCU Craiova?

Mă simt foarte bine! Am fost la București acum 12 sau 13 ani cu echipa națională a Elveției U18 pentru prima dată. Acum, tocmai m-am întors din Australia după doi ani extraordinari, am avut ocazia să stau acolo, să cunosc și la alte cluburi din partea aceea a lumii, dar m-am hotărât să mă întorc în Europa și, având discuții cu  clubul FCU Craiova, am avut un sentiment bun că putem face lucruri frumoase împreună.

Ai jucat primul meci pentru FCU, cum te-ai simțit?

Ultimul meu joc meci oficial a fost acum aproximativ trei luni și jumătate. Prima apariție în tricoul FCU nu a fost rea, dar mai am de lucru, trebuie să fiu mai puternic și mai rapid. M-am simțit bine pe teren, cel mai important este că am câștigat acasă și ne-am bucurat alături de  fanii noștri.

Care sunt obiectivele tale pentru acest sezon?

Să joc, să mă bucur de fotbal și să câștigăm ca să ne facem fanii fericiți. Noi suntem cu gândul la play – off, dar trebuie să o luăm pas cu pas.

Ai un ritual special înainte de meciuri sau superstiții?

Nu am niciun ritual special și nici superstiții. Nu fac nimic deosebit.  

Cine te-a inspirat să joci fotbal?

A fost Ronaldo Il Fenomeno! Mama mea s-a născut în Brazilia, așa că unul dintre primele mele tricouri a venit din Brazilia, chiar al lui Ronaldo. M-am bucurat foarte mult, așa ceva nu se poate uita niciodată.

Care este cel mai dificil aspect al vieții de fotbalist profesionist?

Este un dar de la Dumnezeu să fii un jucător profesionist, fiecare zi este o nouă provocare. Spre exemplu, poate ai dormit prost sau poate ai dureri, dar trebuie să te antrenezi pentru a performa în joc. Fiecare zi este o provocare, dar diferită pentru fiecare jucător.

Ce îți place să faci în timpul liber? 

Nimic neobișnuit pentru orice om care muncește! Îmi place să mă relaxez, uneori ies cu familia, alteori să mă relaxez acasă, cu copiii.

32