Ales antrenorul anului 2013, Laurențiu Reghecampf a revenit în fotbalul românesc după patru ani în care a pregătit echipe mari din zona Golfului. Ca fotbalist, a câștigat cu Steaua tot ce se putea câștiga pe plan intern. Și-a încheiat cariera în Germania, evoluînd cu succes pentru Energie Cottbus, Alemannia Aachen și FC Kaiserslautern.
Ca tehnician, a câștigat două titluri de campion cu Steaua în 2013 și 2014, Supercupa (2013) și Cupa Ligii (2016), și a jucat în Asia finala Champions League cu AL Hilal.
A preluat Universitatea Craiova în timpul sezonului în desfășurare și, chiar și așa, nu se teme să-și fixeze cel mai greu obiectiv: câștigarea campionatului.

Cum ați regăsit Liga 1 după întoarcerea în România?

Calitate există! Din păcate, nivelul a scăzut din cauza faptului că nu s-au mai investit bani ca înainte, iar jucătorii de valoare sunt costisitori. Ca o consecință, vedem că și rezultatele internaționale sunt tot mai puține.

Rezultatele Universității au început însă să fie cele dorite de suporteri. În opinia dumneavostra, a ajuns echipa la exprimarea în joc pe care o doriți?

Știam ca există calitate individuală la Universitatea, nivelul jucătorilor este unul foarte bun. Restul ține de talentul fiecărui antrenor, ca și la fotbaliști. De la meci la meci devenim mai puternici și câștigam în același timp, lucru care ne ajută foarte mult. Recunosc, este loc de mai bine. Doamne ajută!

Echipa și-a creat foarte multe ocazii și a marcat foarte multe goluri, iar în cele mai multe momente a practicat un fotbal spectaculos. Glumind puțin, nu vă este teama că suporterii Universității vor vrea și mai multe goluri la fiecare meci?

Eu sunt foarte exigent, nu mă mulțumesc niciodată, îmi doresc mereu și mai mult. Întotdeauna fanii vor ca echipa lor să fie puternică și așa este normal. Ne antrenăm și jucăm pentru a câștiga, avem nevoie de goluri. (Zâmbește) Nu, nu mi este teamă, mă bucur că avem suporteri la fel de  exigenți.

În ciuda diferenței de puncte față de primul loc, mereu ați spus că obiectivul este câștigarea campionatului. E acesta obiectivul pe care vi l-ați autoimpus?

În momentul de față, diferența este mare față de primul loc, dar mai sunt foarte multe meciuri și este posibil orice. Obiectivul clubului și al meu este câștigarea campionatului, așa va fi mereu la Universitatea Craiova!

Ne puteți spune dacă există un antrenor care v-a inspirat în cariera sau încercați să vă perfecționați propriul stil?

Mă informez în fiecare zi, nu-mi place să copiez pe nimeni. Mă inspir și admir oamenii care au făcut ceva în viață! Nu mă refer aici strict la fotbal, vorbesc în general. Cât trăiești înveți, nu-i așa?

Care este secretul antrenorului Laurentiu Reghecampf?

Wow, nu am niciun secret! Îmi place enorm ceea ce fac și încerc să fiu un om bun. În plan profesional, îmi plac lucrurile clare, corecte, simple.

reghe1

reghe 3