György László Balint a revenit la UTA, echipa cu care reușise o promovare spectaculoasă în urmă cu doi ani. Perioada scurtă și agitată de două luni pe banca Universității Craiova pare să-l fi călit și mai mult. Antrenorul în vârstă de 43 de ani s-a înhămat la o altă muncă grea, să o ridice pe Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc cel puțin la nivelul l-a care a lăsat-o.

Ai revenit la Arad după aproximativ nouă luni. Cum te simți în orașul în care ai obținut unele dintre cele mai mari satisfacții ca antrenor? 

Aradul, dar mai ales UTA, mi-au oferit multe, atât din punct de vedere profesional, dar și emoțional. Am trăit momente foarte frumoase în acest oras, alături de oamenii din club, de suporteri, dar și de mulți prieteni pe care mi i-am facut de-a lungul anilor din primul mandat. Emoțiile pe care le-am simțit când am reintrat în oraș acum o săptămână, când am reintrat în stadionul Francisc Neuman au fost cu totul speciale... Însă au trecut repede, pentru că acest moment presupune multă muncă pentru mine, pentru colegii din staff-ul meu, dar și pentru jucători.

O parte dintre jucători au fost și în sezonul trecut, dar ai găsit și multe fețe noi în vestiar. Cum vezi lotul din acest sezon al echipei?

Lotul actual este evident unul care, din punct de vedere valoric, ar trebui să fie mult mai sus în clasament. Cu mulți dintre băieții din vestiar am mai lucrat, pe alții i-am cunoscut acum, însă le-am transmis tuturor că trebuie să ne ridicăm nivelul către potențialul nostru maxim, pentru a duce echipa mai sus în clasament. Nu e ușor, mai ales partea mentală este foarte importantă în această perioadă, însă esențial este să avem încredere în ceea ce putem să facem. 

Duminică vine primul meci pe propriul teren de la revenire, care e sentimentul înaintea meciului cu Voluntari? 

Ufff... Doar când mă gândesc la meci, parcă începe să mă doară stomacul de emoții E clar ca va fi un meci special pentru mine, însă, mai presus de asta, îmi doresc enorm să câștigăm pentru a ieși un pic din acea zonă a clasamentului. Știu ce energie poate veni către echipă din tribunele stadionului nostru, sunt convins ca așa va fi și duminică, si aș vrea tare mult să ne bucuram la finalul celor 90 de minute împreună cu suporterii noștri.

O victorie de moral în Cupă, în care Keșeru a marcat două goluri, jucătorul cu cel mai important CV din vestiar. Cum l-ai găsit pe Keșeru la Arad, după o perioadă mai nefastă pentru el? 

Da, victoria de la Buzău a fost extrem de importantă pentru noi, mai ales pentru acel spirit pe care mi-l doresc în interiorul grupului. Claudiu a contribuit cu două goluri la această victorie, a fost foarte motivat, a reacționat foarte bine în fața unui moment dificil al echipei, însă la fel a facut întregul colectiv. Practic, am încercat să ne dăm un restart cu toții. La Ploiești nu a ieșit cum ne-am fi dorit, însă victoria din Cupa României poate fi un prim pas pe care l-am făcut împreună pe drumul pe care ne propunem să mergem.

Situația nu e neapărat cea mai bună în clasament. Care sunt planurile pe termen scurt pentru a scoate echipa din criză?

Asa este, situația din clasament este una complicată, însă nu aș vrea să dramatizăm, clasamentul este destul de strâns și mai sunt foarte multe meciuri de jucat. Pe lângă asta, structura competiției ne arată, chiar și statistic, ca play-out-ul dă șanse fiecărei echipe prin înjumătățirea punctelor. Deci, trebuie să fim foarte atenți, să nu ne pierdem concentrarea nicio clipă. Iar pe termen scurt, să încercam să eficientizăm la maximum fiecare detaliu din jocul nostru, pentru că avem mare nevoie de puncte!

32

33